October CMS installeren

October installeren
Hoe moet ik October installeren?

Om October te installeren heb je een MySQL database en een bijbehorende user.

Voordat je begint controleer of jouw schrijf rechten aanstaan en wat je PHP versie is, deze dient op 7.0 of hoger te staan.

Stap 1, October downloaden

Ga naar de website van October en klik op Download installer.

October CMS installeren

Klik vervolgens op bestand opslaan

October CMS installeren

Stap 2, Uploaden in onze filemanager

Log in in het control panel en ga naar de filemanager.

Upload hierna het bestand en klik op openen.

October CMS installeren

Pak het bestand vervolgens uit

October CMS installeren

Ga daarna naar de map install-master, kopieer vervolgens de inhoud en plaats de inhoud in de wwwroot folder.

October CMS installeren

Stap 3, Installeren

Ga hierna naar uw domeinnaam en typ "/install.php" achter het adres, in ons geval is dat https://octobercms.mijntestpartner.nl/install.php
Vervolgens voert het programma een controle uit of het systeem wel aan de juiste eisen voldoet.
Vervolgens kun je Agree & continue drukken

October CMS installeren

Vul hierna de bijbehorende MySQL gegevens in, de poort kan je leeglaten.

October CMS installeren

*De MySQL host kan gevonden worden op deze wijze.

Het admin account kan nu ingesteld worden, het email adres dient wel te kloppen.

October CMS installeren

Vervolgens kan er gekozen worden hoe de website gemaakt moet worden, voor deze handleiding is "Start from a theme" gebruikt.

October CMS installeren

Kies het gewenste thema en druk op install.

October CMS installeren

Vervolgens word het thema gedownload en geïnstalleerd dit kan enkele momenten duren.

Na het installeren krijg je het volgende te zien.

Als je naar je webpagina gaat zie je dat er geen opmaak op zit en het admin paneel is ook niet toegankelijk.
Dit is op te lossen door het volgende aan de web.config toe te voegen.

<rewrite>
<rules>
<clear />
<rule name="Imported Rule 1" stopProcessing="true">
<match url="themes/.*/(layouts|pages|partials)/.*.htm" />
<action type="Rewrite" url="index.php" />
rule>
<rule name="Imported Rule 2" stopProcessing="true">
<match url="uploads/protected/.*" />
<action type="Rewrite" url="index.php" />
rule>
<rule name="Imported Rule 3" stopProcessing="true">
<match url="^" />
<conditions logicalGrouping="MatchAll">
<add input="{REQUEST_FILENAME}" matchType="IsFile" ignoreCase="false" />
<add input="{URL}" pattern="\.js" ignoreCase="false" negate="true" />
<add input="{URL}" pattern="\.ico" ignoreCase="false" negate="true" />
<add input="{URL}" pattern="\.jpg" ignoreCase="false" negate="true" />
<add input="{URL}" pattern="\.gif" ignoreCase="false" negate="true" />
<add input="{URL}" pattern="\.css" ignoreCase="false" negate="true" />
<add input="{URL}" pattern="\.less" ignoreCase="false" negate="true" />
<add input="{URL}" pattern="\.scss" ignoreCase="false" negate="true" />
<add input="{URL}" pattern="\.png" ignoreCase="false" negate="true" />
<add input="{URL}" pattern="\.swf" ignoreCase="false" negate="true" />
<add input="{URL}" pattern="\.txt" ignoreCase="false" negate="true" />
<add input="{URL}" pattern="\.xml" ignoreCase="false" negate="true" />
<add input="{URL}" pattern="\.xls" ignoreCase="false" negate="true" />
<add input="{URL}" pattern="\.eot" ignoreCase="false" negate="true" />
<add input="{URL}" pattern="\.woff" ignoreCase="false" negate="true" />
<add input="{URL}" pattern="\.ttf" ignoreCase="false" negate="true" />
<add input="{URL}" pattern="\.svg" ignoreCase="false" negate="true" />
<add input="{URL}" pattern="docs/.*" ignoreCase="false" negate="true" />
<add input="{URL}" pattern="themes/.*" ignoreCase="false" negate="true" />
conditions>
<action type="Rewrite" url="index.php" />
rule>
<rule name="Imported Rule 4" stopProcessing="true">
<match url="^" ignoreCase="false" />
<conditions logicalGrouping="MatchAll">
<add input="{REQUEST_FILENAME}" matchType="IsFile" ignoreCase="false" negate="true" />
conditions>
<action type="Rewrite" url="index.php" />
<;/rule>
rules>
rewrite>