Concrete 5 installatie

Concrete 5 is een populair CMS wat natuurlijk ook bij MijnHostingPartner.nl te installeren is. Dit is te installeren via de web app gallery of rechtstreeks via FTP. Dit artikel behandeld de methode via de web app gallery.

In het control panel kun je navigeren naar de web app gallery en Concrete 5 in de lijst opzoeken.

Concrete 5 installatie

Je krijgt hierna het volgende scherm waarin je een aantal gegevens moet invoeren. Hier selecteer je de website waar je Concrete 5 geinstalleerd wilt hebben.

De database gegevens kunt u aanvullen, gebruik hiervoor een sterk wachtwoord. Bijvoorbeeld eentje uit de wachtwoord generator:
https://www.mijnhostingpartner.nl/random-password

De database kan nieuw of een al bestaande zijn, de keuze hiervoor is verder aan jou.

Concrete 5 installatie

Na een aantal minuten zal de installatie zijn afgerond voor de nodige bestanden, hierna zie je het volgende scherm:

Concrete 5 installatie

Klik op Launch Concrete 5, dit brengt je naar de domeinnaam om de installatie verder af te ronden.

Selecteer je voorkeur taal.

Concrete 5 installatie

In het volgende scherm van de installatie van Concrete 5 wordt er nagekeken of de hosting space aan de eisen voldoet. Wanneer je nog geen wijzigingen hebt uitgevoerd op de site dan zul je zien dat er nog schrijfrechten dienen toegekent te worden.
Dit kan op de volgende manier:
https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/209/Hoe-stel-ik-de-rechten-in-via-de-filemanager.html

Ook is het aan te raden om even de PHP versie na te kijken, bij dit voorbeeld staat hij op een wat oudere versie. In verband met beveiliging en snelheid is het raadzaam om de laatste PHP versie te selecteren.
Dit kan op de volgende manier in het control panel:
https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/575/PHP-versie-selecteren.html

Concrete 5 installatie

Na de wijzigingen kan je doorgaan met de installatie.Door op Continue installation te drukken.

Concrete 5 installatie

In de laatste stap van de installatie maak je de administrator gegevens aan (Aangegeven met rode lijn). Wederom kies je hiervoor een sterk wachtwoord.
Voer ook de titel in bij Site Name.

De database gegevens kan je verder negeren.

Concrete 5 installatie

Het installatieproces kan even duren.

Concrete 5 installatie

Wanneer voltooid kan je naar de site gaan.

Concrete 5 installatie

Hierna kan je aan de slag met je Concrete 5 website, mocht je nog problemen hebben met de installatie dan graag even een screenshot maken waar je precies vastloopt en dit ons melden. Dan kunnen we dit voor je nakijken.