Welk CMS is de juiste keuze voor mij?

Dit artikel behandeld een aantal van de opties van het maken van jouw website met een CMS (content management system).
We gaan een aantal CMS'en vergelijken en je proberen wat meer informatie te geven over het CMS. Op die wijze kun je wellicht de keuze wat gemakkelijker maken.
De focus in dit artikel word gelegd op een vrij standaard website. Bijvoorbeeld een home pagina introductie en een contact formulier mogelijkheid.
In dit artikel word niet behandeld welk CMS het meest geschikt is voor een eventuele webshop.
Wat we ook niet duidelijk proberen te maken is welke nu het beste is, iedereen heeft zo zijn voorkeur.

- Drupal
- Umbraco
- Wordpress
- Sitebuilder van MijnHostingPartner.nl

Drupal

Welk CMS is de juiste keuze voor mij?
Drupal is ontwikkeld in de programmeer taal PHP en is uitgebracht onder de GNU General Public license, dit betekend dat de software vrij te gebruiken is voor zowel particulier als zakelijk.
Het is een CMS die erg uitgebreid is en opties tal aanwezig zijn. Wat aangegeven word op diverse forum's en de algemene mening is over Drupal is dat de SEO (Search Engine Optimalisation) van de sites goed in elkaar
gestoken zit.

Om Drupal goed te gebruiken is echter wel wat studie vereist. Dit is natuurlijk met elk CMS zo maar het leertraject van Drupal heeft een wat hogere drempel.
Met elke update van Drupal word dit echter gebruiksvriendelijker. Dit kan in de toekomst dus nog veranderen.

Er zijn veel templates en theme's beschikbaar voor Drupal en ook een tal van modules. Dit komt omdat Drupal een grote community heeft die continue werkt aan het verbeteren van Drupal.
Het is in 2009 verkozen tot de beste open source CMS voor PHP. En heeft meerdere eerste plekken veroverd in de loop van de jaren.

Het beste gebruik voor Drupal zijn complexere sites met meerdere users, tevens kan Drupal ook voor een webwinkel worden gebruikt.

De database die gebruikt kan worden met een Drupal installatie is een MySQL database.
Hoe je Drupal kunt installeren op onze servers kun je hier lezen:
https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/792/Drupal-installeren.html

Umbraco

Welk CMS is de juiste keuze voor mij?

Umbraco is ontwikkeld in de programmeer taal ASP.NET en is tevens open source. Dus vrij te gebruiken.
Het is een CMS wat voornamelijk zich richt om zo eenvoudig mogelijk toegankelijk te zijn voor zowel nieuwe als ervaren gebruikers.
Een voordeel wat het meeste opvalt is dat een webpagina gemaakt kan worden in Microsoft Word, vervolgens is dit direct vanuit Word te publiceren naar jouw site.
Voor gebruikers die wel al ervaring hebben met tekstverwerkers is dit natuurlijk eenvoudig om zo een blog post te maken.

Het kan ook gebruikt worden voor complexe websites en grotere sites zonder instabiel te worden.
Tijdens de installatie kan gekozen worden uit een aantal standaard thema's. Op die wijze is voor starters dit makkelijk op te pakken en naar zin te bewerken.
Kies je hier geen template uit dan kun je dit leeg laten en een geheel eigen ontwerp inrichten.

Umbraco heeft ook een uitgebreide support community, en een gratis forum. De video's die gemaakt zijn door Umbraco om de eerste stappen te behandelen.
Wat ook beschikbaar is zijn de betaalde support services. Als je extra support wilt direct van Umbraco dan is er de optie om dit aan te schaffen op jaar basis.
Meer informatie is hierover op de site van Umbraco te vinden.

Database die gebruikt word is een MS-SQL database, MySQL word echter ook ondersteund.
Als je Umbraco wilt installeren op jouw hosting space dan kun je het volgende artikel volgen:
https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/817/Hoe-kan-ik-Umbraco-installerenFTP.html

Wordpress

Welk CMS is de juiste keuze voor mij?

Waar Wordpress in uitblinkt is het maken van Blogs en kleine websites. Het is ontwikkeld in PHP. Tegenwoordig is dit echter ook geschikt voor uitgebreidere websites en zelfs webshop's. Met bijvoorbeeld Woocommerce.
Wordpress is software waar snel en eenvoudig mee gewerkt kan worden. Zonder enige voorkennis kunnen hier al leuke sites mee gemaakt worden.

Wat echter een blijvend probleem is is de beveiliging van Wordpress sites, met zoveel plugin's, modules en templates / thema's gebeurt het vaak dat hier ergens een lek in zit.
Als dit gecombineerd word met schrijfrechten die aanstaan op jouw hosting space dan komt het maar al te vaak voor dat jouw site misbruikt word.
We raden u aan om voordat u Wordpress gaat gebruiken eerst uw huiswerk te doen naar welke plugin's u gaat gebruiken en thema's.
Tevens hebben wij hier een artikel voor aangemaakt waar dit nog nader benadrukt word:
https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/754/Wat-kan-ik-doen-om-mijn-site-te-beveiligen.html
Zorg ervoor dat er altijd de laatste versies geinstalleerd staan.

Van de CMS'en die we in dit artikel behandelen is dit wel een die naar voren komt in de eenvoud van het werken.
Er kunnen thema's en template's voor aangeschaft worden en zijn er natuurlijk tal van gratis thema's te krijgen.

Voor support heeft Wordpress een forum waar veel in te vinden is. Ook zijn hier ook tal van cursussen in te volgen. Zowel via Youtube als profesionele cursussen.

MijnHostingPartner.nl heeft voor Wordpress ook een aantal stappen al beschreven.
Die kun je hier vinden:
https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/23/Wordpress

Sitebuilder van MijnHostingPartner.nl

Welk CMS is de juiste keuze voor mij?

De sitebuilder is gemaakt in PHP door onze programmeurs.
De vorige versies van de sitebuilder waren altijd gebaseerd op Wordpress, sinds de laatste update is dit niet meer het geval.
De programmeurs hebben een eigen versie geschreven waardoor een geheel eigen versie van een CMS is ontstaan.
Wat de grootste veranderingen zijn is de manier waarop site pagina's kunnen worden gemaakt en bewerkt.
Dit gaat nu op een andere manier en gebruikt niet de welbekende CKE editor. Om te zien hoe dit in zijn werk gaat kun je het volgende Youtube filmpje bekijken.
https://youtu.be/SPIFjOkpnpA

De sitebuilder van ons is voornamelijk bedoeld voor de kleine sites, dit om je de mogelijkheid te geven direct een leuke site in elkaar te zetten en live op onze servers te laten zien.

Om de sitebuilder te activeren kun je naar de volgende link gaan en inloggen met jouw control panel gegevens:

https://mijnsitebuilderpartner.nl/login.php