htaccess aanmaken op uw hosting space

htaccess bestanden worden door MijnHostingPartner.nl niet ondersteund aangezien wij Windows hosting gebruiken. Enige instellingen die je wilt gebruiken zijn te vertalen naar het web.config bestand. Dit kan met een automatische tool zoals:

https://cbsa.com.br/tools/online-convert-htaccess-to-web-config.aspx

Handmatig via de documentatie van Microsoft:

https://docs.microsoft.com/en-us/iis/application-frameworks/install-and-configure-php-applications-on-iis/translate-htaccess-content-to-iis-webconfig

Mocht je hier nu niet uitkomen, dan kan je aangeven in een ticket richting de helpdesk wat je exact wilt bereiken via het htaccess bestand. We kunnen je dan verder helpen om de gepaste web.config rules voor te vinden.

Je kan ook nog verder kijken in onze kennisbank, we hebben hier een hoop bronnen al voor behandeld. Hoe je bijvoorbeeld een automatische redirect naar SSL kunt instellen:

https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/beveiliging/ssl-activeren-op-je-website/

VEROUDERD ARTIKEL VOLGT, NIET MEER TE GEBRUIKEN.

htaccess is een bestand wat aangemaakt kan worden in jouw webspace. Het kan gebruik worden om een aantal instellingen te maken binnen je website. Het htaccess bestand heeft echter een mindere rol bij MijnHostingPartner.nl aangezien wij met Windows servers werken. Veel zaken die bij Linux zouden ingesteld zijn binnen het htaccess bestand word bij ons in het web.config bestand in de wwwroot ingesteld. Wanneer je bijvoorbeeld een url wilt herschrijven wat je normaal in htaccess zou doen doe je hier in de web.config.Als je een htaccess bestand aan wilt maken dan kan dit via websites in het control panel, of je kunt via FTP het bestand aanmaken.let op! Een htaccess bestand kan niet aangemaakt worden via de filemanager.

Wanneer je naar het control panel gaat en inlogd met jouw gegevens dan kun je naar Websites gaan om vervolgens het tabblad htaccess te selecteren. Hierna kom je in het volgende scherm:mijnhostingpartner.nl htacces aanmakenMet "add htaccess" kun je het juiste bestand toevoegen om dit vervolgens te bewerken. Hier kun je een scala aan opties toevoegen.mijnhostingpartner.nl htacces aanmakenAlternatief kan op de volgende manier via een FTP client zoals filezilla op de volgende wijze een htaccess bestand aangemaakt worden.mijnhostingpartner.nl htacces aanmakenBinnen Filezilla kun je met rechtermuisknop een nieuw bestand toevoegen, dit noem je zoals bovenstaande.Vervolgens kun je dit bestand bewerken via FTP en het bestand gaan bewerken met jouw wensenmijnhostingpartner.nl htacces aanmakenMocht je nog verder vragen hebben dan kun je altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.Of je kunt hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.keywords: htacccess bestand aanmaken file regels rewrite deny ip deny url