Hoe kan ik achter het IP adres van mijn website komen?

Ivm onderhoud en/of upgrades geven wij meestal aan op basis van het IP adres van de server welke domeinen hiervan last ondervinden. Anderzijds kan je dit ook gebruiken om als jouw domeinnaam nog niet verhuisd is naar ons toe om lokaal je host file aan te passen met het IP adres. Zo kan je lokaal al alles inrichten voordat je de domeinnaam verhuisd.

Om te kijken op welk IP Adres uw domeinnaam draait kun je naar het control panel gaan -> domains -> domein naam -> edit dns zone records.

Hoe kan ik achter het IP adres van mijn website komen?

Hier kan je een van de IP adressen gebruiken, die aangegeven worden met FTP, het lege A record, A record met * of het A record met www.

Je host file kan je vervolgens aanpassen op de volgende wijze

Ook kan je het IP adres inzien in het klantenpanel, dit kan onder Mijn Domeinen vanuit het dashboard. En vervolgens door te gaan met het bewerkingsteken achter het domeinnaam, en het tabblad DNS records te selecteren.

Hoe kan ik achter het IP adres van mijn website komen?

Hier geldt hetzelfde weer, kies een van de A records met www, leeg of met *. In dit geval 185.41.125.6.