Hoe maak ik connectie met MySQL vanuit ASP

Voordat je dit door voert dien je eerst een database aan te maken. Dit kan op de volgende wijze: Hoe maak ik een database aan?

Met de volgende connectie string maak je connectie met je MySQL Database. Bij de meeste ASP websites zal je dit moeten plaatsen in het web.config bestand. De server naam kan je verder achter halen op de volgende wijze: Waar kan ik vinden op welke server mijn MySQL databases draaien?

dmv ODBC 5.3

Dim DTB_Conn

Set DTB_Conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")

DTB_Conn.Open "Provider=MSDASQL;Driver={MySQL ODBC 5.3 ANSI Driver};Server=mysql.mijnhostingpartner.nl;Database=;User=;Password=;Option=3;"

Via web.config

connectionString="Server=myServerAddress;Database=MyDataBase;User=MyUser;Password=myPassword;"

(Verouderd)

dmv ODBC 5.1

Driver={MySQL ODBC 5.1 Driver};Server=myServerAddress;Database=myDataBase;User=myUsername; Password=myPassword;Option=3;