Hoe backup / restore ik een MySQL database?

EXPORTEREN:

1. Je gaat naar de volgende website: http://mysqlwebadmin.nl/

mysqlphpadmin-5

2. Kies hier de juiste server. Als je niet weet op welke server je zit verwijzen wij je naar dit artikel: Op welke MySQL server draait mijn database.

3. Zodra je de juiste server hebt aangeklikt moet je inloggen met jouw Database login gegevens.

mysqlphpadmin-6

4. Voor het exporteren van jouw database klik je links op de databasenaam en dan klik je boven in de menubalk op exporteren.

mysqlphpadmin-10

5. Standaard staan de instellingen al goed. Mocht je het toch in een ander formaat willen Exporteren kun je dat aangeven bij het pulldown menu Format:
Klik dan op Go om de export te starten, hierna verschijnt er een popup om de database op jouw computer op te slaan.

mysqlphpadmin-13

IMPORTEREN:

1. Voor het Importeren van jouw database klik je links op de databasenaam en dan klik je boven in de menubalk op Importeren.

mysqlphpadmin-11

2. Via de knop Browse / Bladeren kun je het gewenste bestand dat op de computer staat selecteren en openen.

mysqlphpadmin-12

mysqlphpadmin-9

3. Klik hierna op de knop Start om de Import van de database te starten.