Connectie maken met MySQL workbench

Dit artikel legt uit hoe je verbinding kunt maken met MySQL workbench. MySQL workbench is een database tool om wijzigingen aan te brengen binnen jouw database vergelijkbaar met de online tool van MijnHostingPartner.nl PHPmyAdmin.

Ten eerste heb je de tool nodig, dit is te downloaden via de volgende site:
https://www.mysql.com/products/workbench/

Je kunt de laatste versie selecteren voor uw besturingssysteem.

Connectie maken met MySQL workbench

Hierna kun je het programma installeren en de verbinding opzetten op de volgende manier.

Connectie maken met MySQL workbench

Hierna vul je de gegevens aan van jouw database. Deze gegevens zijn te controleren via mysqlwebadmin.nl
De poort waar je connectie naar dient te maken verschilt per server. Dit is verder hier in te lezen welke poort je dient te gebruiken om connectie te maken naar jouw database:
https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/57/Kan-ik-mijn-MySQL-database-extern-benaderen.html

Connectie maken met MySQL workbench

Zorg ervoor dat enige hoofdletters ook op de goede wijze worden ingevoerd en dat jouw de juist host en poort opgeeft.

Connectie maken met MySQL workbench Connectie maken met MySQL workbench

keywords: mysql workbench hosting database connectie verbinding