Hoe maak ik via MS management studio verbinding met mijn database?

Hoe maak ik via MS management studio verbinding met mijn database?

1. Open je Microsoft SQL Management Studio.

2. Als eerste wordt het connectie venster geopend. Hieronder een voorbeeld hoe je verbinding maakt met een SQL2012 server:

Hoe maak ik via MS management studio verbinding met mijn database?

Let op: Achter IP adres dat je verder in het artikel kunt vinden komt een komma en geen punt.

Het juiste IP adres is verder in het volgende artikel terug te vinden: MSSQL extern benaderen.

Indien je gebruik maakt van een oudere versie van SQL Server Management Studio als de database zal er geen verbinding gemaakt kunnen worden met de SQL database.
Download daarom ook altijd de nieuwste versie van SQL Server Management Studio op de Microsoft website.