Email instellen - eMclient

eM Client is een vrij te gebruiken email programma die MijnHostingPartner.nl ook ondersteund en een goed alternatief is voor Outlook. Voor persoonlijk gebruik is deze client gratis te gebruiken met een licentie. Voor zakelijk gebruik kun je de eenmalige kosten betalen voor een levenslange licentie.

Download eM Client via de officiële site: Download eM Client

Zie ook het volgende artikel die uitlegt hoe de DNS voor de mail te herstellen is wanneer hier problemen mee zijn.
https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/e-mail/email-dns-controleren-en-herstellen/

1) Installeer het programma en open de account configuratie.

Email instellen - eMclient

2) Vul hier je mail adres in

Email instellen - eMclient

3) Klik vervolgens op imap

Email instellen - eMclient

4) Stel het account via IMAP of POP in. IMAP ondersteund meer functies. IMAP is altijd imap.mijnhostingpartner.nl met poort 143

Indien POP:
pop.mijnhostingpartner.nl
110

Email instellen - eMclient

5) Uitgaande server is in elk geval:
smtp.mijnhostingpartner.nl

Email instellen - eMclient

6) Vul hier de gewenste naam in

Email instellen - eMclient

Troubleshooting,

1. Controleer je wachtwoord van het email account door in te loggen op webmail.mijnhostingpartner.nl
  2. Controleer inkomende instellingen
  3. Controleer uitgaande instellingen. Poort 25 kan geblokkeerd zijn op jouw netwerk, stel hiervoor poort 587 in.

Email instellen - eMclient

Email instellen - eMclient