E-mail instellen - Windows 10

In dit artikel word uitgelegd hoe je een email adres van MijnHostingPartner.nl kunt instellen in de nieuwe Windows 10 app. Je kunt een email adres aanmaken via het volgende stappenplan: Hoe maak ik een e-mail adres aan? indien je dit nog niet hebt.

Zie ook het volgende artikel die uitlegt hoe de DNS voor de mail te herstellen is wanneer hier problemen mee zijn.
https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/e-mail/email-dns-controleren-en-herstellen/

1) Vanuit het start menu in Windows 10 kun je de Mail app selecteren en openen. Indien je dit niet op het eerste scherm hebt ingesteld staan kun je in het start menu Mail invoeren. Op die wijze is het eerste resultaat de app.

Die selecteer je en je gaat naar de instellingen binnen de app.

E-mail instellen - Windows 10

2) Vervolgens druk je op tandwiel -> Accounts.

E-mail instellen - Windows 10

3) Account Toevoegen.

E-mail instellen - Windows 10

4) Geavanceerde configuratie.

E-mail instellen - Windows 10

5) Hier selecteer je Internet E-mail.

E-mail instellen - Windows 10

6) En voer je de persoonlijke gegevens in van jouw account. Zoals een naam voor het email adres in jouw inbox enzovoort.

E-mail instellen - Windows 10

7) je dient hier de keuze te maken tussen IMAP op POP, wij raden IMAP aan aangezien dit meer functies ondersteund. Bij POP dient het server adres pop.mijnhostingpartner.nl te zijn.
Voor IMAP kun je imap.mijnhostingpartner.nl gebruiken.

E-mail instellen - Windows 10

8) Als je hierna even verder naar beneden scrolt dan zie je het veld voor het wachtwoord van het email adres, dit vul je in.
De uitgaande server dient altijd smtp.mijnhostingpartner.nl te zijn.

Indien poort 25 geblokkeerd word door jouw internet service provider kan dit opgelost worden door in de geavanceerde instellingen het poort nummer te wijzigen in:
smtp.mijnhostingpartner = poort 26

Elders kan de standaard poort 587 worden gebruikt.

E-mail instellen - Windows 10

Je kunt hierna de vinkjes aanzetten zoals in het screenshot en op Aanmelden drukken.

Hierna is jouw email adres ingesteld binnen de Windows 10 app.