Webbuilder X5 Authenticated SMTP

Om met php te kunnen mailen is Authenticated SMTP vereist. Dit artikel laat zien hoe dit in zijn werk gaat voor Webbuilder X5. Hieronder vind u een beschrijving om te kunnen mailen met gebruik van PHP mailer (https://www.phpmailer.worxware.com/)
De website die u gemaakt heeft moet al op de server staan aangezien een (1) bestand overschreven moet worden door onze versie.

De stappen die u kunt doen om het werkend te krijgen zijn als volgt:
1. U download het zip bestand via deze Link en slaat hem op in een logische locatie, bijvoorbeeld uw bureaublad.

2. Log in het control panel in.

Webbuilder X5 Authenticated SMTP

3. Ga in de filemanager naar de wwwroot/res van uw website en verwijder het bestand imemail.inc.php.

Webbuilder X5 Authenticated SMTP Webbuilder X5 Authenticated SMTP

4. Upload het zip bestand

Webbuilder X5 Authenticated SMTP

5. Vink het bestand aan en klik op unzip. Het zip bestand kan nu verwijderd worden.

6. Zorg ervoor dat de map PHPmailer in de wwwroot van uw installatie blijft staan. Het bestand imemail.inc.php moet in de map res staan. Dit bestand zal overschreven worden.

Webbuilder X5 Authenticated SMTP

6. Klik op het potloodje bij het bestand imemail.inc.php.

Webbuilder X5 Authenticated SMTP

7. Daarna vult u waar nodig de gegevens in, zoals uw email adres waar het naar toe verstuurd moet worden.

De lijnen die dienen aangepast te worden zijn lijn 22 en lijn 23.
$user = "Hier uw Email adres";
$pass = "Hier uw Wachtwoord";

Als u verder nog vragen heeft hierover kunt u een ticket aanmaken in het klantenpanel, of in de chat online komen.

keywords: webbuilder X5 web builder smtp mail authorisatie phpmailer adres