Domein doorverwijzen via DNS

Een domein doorverwijzen via DNS kan gemakkelijk en snel via het klantenpanel. De stappen zijn te volgen uit onderstaand filmpje , of uit het artikel hieronder.

Om een domein door te verwijzen via DNS kunnen dan de twee A records gewijzigd worden naar het nieuwe IP adres. Of overige instructies opgevolgd worden van de partij waar het domein naartoe moet. Vaak bestaat hier een standaard template of instructie voor. Die is dan na te vragen bij de derde partij. Hier hebben wij verder geen invloed op.

Om in te loggen in het klantenpanel kan je inloggen op de volgende link:

https://www.mijnhostingpartner.nl/login/

Met jouw gegevens die je hiervoor aangemaakt hebt tijdens het lid worden bij ons. Zodra je hier bent ingelogd zit je in het klantenpanel, waarna je vanuit het Dashboard gelijk naar Mijn Domeinen kunt navigeren zoals hieronder aangegeven:

Domein doorverwijzen via DNS

Hierna selecteer je het betreffende domein wat je wilt doorlinken via de DNS:

Domein doorverwijzen via DNS

En ga je vervolgens naar het tabblad DNS records, om de DNS records te bewerken.

Domein doorverwijzen via DNS

Hierna selecteer je nogmaals het domeinnaam welke dit betreft, om hierna gelijk de DNS te kunnen bewerken naar wens:

Domein doorverwijzen via DNS

Als laatst kan je in de lijst van DNS zone records de DNS records doorvoeren, dit is verschillend per leverancier en derde partij welke DNS zone records gewijzigd dienen te worden. Lees dus daarbij goed de documentatie van de derde partij door.

Als voorbeeld hebben wij de drie actieve A records omcirkeld, in de meeste gevallen dien je hier dit aan te passen naar een ander IP adres. Met ook een Cname die ook op deze plek valt aan te maken.

Domein doorverwijzen via DNS

Wat wij niet ondersteunen is het @ teken in de naam van het DNS zone record, wanneer je dit terugziet kan je dit simpelweg leeglaten.

Wat verder ook hier bij komt kijken is de DNS refresh, wat met een .nl domein 3 ~ 6 uur kan duren. En bij .com domeinen al gauw 24 uur. Nadat je dit wijzigt is het dus niet direct actief, maar dien je hierin eerst af te wachten.

En als laatst is een domeinnaam ook door te verwijzen via een nameserver wijziging, op dat moment lopen de diensten in feite niet meer bij MijnHostingPartner.nl, en kunnen we je dus verder hier geen support in leveren. In de meeste situaties raden we dus aan om dit niet door te verwijzen met een nameserver wijziging, maar met behulp van de DNS records.

Om jouw domein door te verwijzen via een DNS aanpassing zijn de volgende stappen nodig.Je dient in te loggen in het control panel van mijnhostingpartner, control.mijnhostingpartner.nlTevens kun je alvast de benodigde gegevens opvragen van jouw domein waar je dit naar wilt doorlinken. Die gegevens bestaan uit het volgende: A record / IP adres Waar je dit domein naar door wilt linken. 1) Vervolgens ga je naar "Domains" 2) Selecteer je het betreffende domein wat je door wilt laten verwijzen.3) Vervolgens klik je op

Edit DNS zone records

4) Hier kom je in het scherm waar de wijzigingen moeten gebeuren, Je selecteert nu de records die je wilt wijzigen, dit zijn in de meeste gevallen alle A records, dus het lege A record / ftp / stats / www.

Om dit te bewerken druk je op het potloodje voor het desbetreffende record. Deze gegevens dien je dus van de andere partij te hebben, denk eraan om

hiervan eerst een Back-up te maken

. Dit kan bijvoorbeeld door hier zoals bovenstaand een screenshot van te maken. Een screenshot maken kan in Windows omgevingen met meerdere opties, in het start menu kunt u knip invoeren. Dan komt de snipping tool tevoorschijn. Tevens kan hier ook met de knop op het toetsenbord Print screen een screenshot mee gemaakt worden.

5) Een voorbeeld hoe dit gewijzigd kan worden zie je hieronder, dit betreft het lege A record:

1. Is het veld waar je het nieuwe IP adres invult Dit dien je dus bij de hand te hebben voor deze stap.
  2. Hierna

Zodra de wijzigingen zijn doorgevoerd kan dit 3 ~ 6 uur duren voordat dit gerealiseerd is voor een .nl domein naam. .com en overige domein namen kan dit 24 ~ 48 uur duren voordat dit door de DNS refresh is gekomen.Mocht je verder nog vragen hebben dan kun je kijken of de online chat beschikbaar is of je kunt hiervoor een ticket aanmaken.