backup maken van wwwroot via Filezilla

Om een back-up te maken van je website bestanden zijn de volgende zaken nodig.
- Een FTP client zoals Filezilla.
- Een FTP account

Je begint met het openen van Filezilla en connectie te maken met jouw hostingspace.
Hierna navigeer je naar de wwwroot van de website. Je selecteerd alle bestanden met CTRL + A. (Of selecteer handmatig de bestanden)

backup maken van wwwroot via Filezilla

Je klikt hierna in het linkerscherm wat je lokale PC is. Klik nu met rechtermuisknop hierop een lege plek, en selecteer nieuwe map aanmaken.

backup maken van wwwroot via Filezilla

Hier voer je een naam naar wens in, druk op OK.

Je opent de map die je zojuist hebt aangemaakt, en selecteer de bestanden. Daarna sleept je die naar het andere scherm toe.
De bestanden zullen gedownload worden naar de map die geselecteerd is. Dit kan even duren afhankelijk van je internet verbinding.
Hierna heb je een back-up van de wwwroot gemaakt, realiseer dat dit dus geen back-up is van de Database. Zie hier voor een back-up van de database.
Zodra je dus een back-up wilt terugzetten dan dit weer naar de wwwroot uploaden, doe dit in een schone wwwroot. Dit om conflicten tussen bestanden te voorkomen.

Mocht je nog verder vragen hebben dan kan je altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.
Of je kan hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.

Keywords: backups bakcup back-up ftp FTP wwwroot website site