Overzicht Control panel


In dit artikel gaan we de basis bespreken van het control panel, het control panel is te bereiken via de volgende link:
https://control.mijnhostingpartner.nl

Wanneer u een pakket of dienst bij ons afneemt dan ontvangt u de noodzakelijke inloggegevens voor het control panel op uw email adres. Hiermee kunt u vervolgens inloggen op bovenstaande link.
Als u de inloggegevens niet meer weet of bent kwijtgeraakt dan kunt u contact opnemen met onze helpdesk om de gegevens opnieuw toegestuurd te krijgen.

U bent nu ingelogd, het eerste wat u ziet is het volgende scherm:

www.mijnpartnergroep.nl www.mijnhostingpartner.nlIn dit scherm kunt u alle instellingen van uw diensten of producten zien, het voorbeeld hierboven is van een totaalpakket. Het totaalpakket heeft alle functies nodig voor een website en email. Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw informatie inzien, hier is dit ook te wijzigen.
We zullen de lijst afgaan met alle opties:

 1.  Bij Space statistics kunt u de statistieken inzien van uw hosting space, bijvoorbeeld uw aantal domeinen op dit pakket of uw gebruikte schijfruimte. Ook is hier de optie om een backup van uw totale hosting space te maken. Dit raden wij altijd aan om te doen wanneer uw site gereed en af is.
 2. Domains laat uw domeinen zien, hier zijn de DNS instellingen tevens in te stellen. Hier kunt u ook een subdomein bijvoorbeeld toevoegen.
 3. Onder FTP accounts kunt u een FTP account aanmaken/ herstellen, een ftp account wordt gebruikt om toegang te krijgen tot uw bestanden via een FTP client zoals FileZilla.
 4. File manager wordt gebruikt om uw bestanden in te zien die op uw hosting space staan, hier kunnen tevens de schrijfrechten ingesteld worden op uw bestanden. Voor zwaardere werkzaamheden raden wij echter aan om FileZilla te gebruiken. Dit werkt sneller.
 5. Scheduled Tasks. Dit is een functie die gebruikt kan worden wanneer u een taak wilt laten automatiseren. Met deze functie kunt u bijvoorbeeld automatisch elke woensdag een backup laten wegschrijven van uw website.
 6. Onder websites kunt u de instellingen inzien van uw web site. Hier zijn website pointers in te stellen of een redirect aan te maken.
 7. Hier vind u het IP adres van uw hosting space. Wanneer u het standaard pakket heeft dan zal hier geen IP adres worden weergegeven. Dit zijn namelijk gedeelde IP adressen, oftewel of 1 IP zitten meerdere websites/klanten. Als u de add on eigen IP heeft dan krijgt u een eigen.
 8. Hier kunt u een statistieken site aanmaken, dit kunt u vergelijken met bijvoorbeeld een dienst zoals Google Analytics.
 9. In de Web app gallery kunt u programma's zoals Wordpress of Joomla in een aantal handelingen installeren.
 10.  tot punt 14 heeft te maken met uw email adressen, hier zijn mail accounts aan te maken en te beheren en de overige instellingen.
 11. Mail Aliases , hier kunnen mail adressen aangemaakt worden als aliasen. Dit is een instellingen voor het dubliceren / samen laten werken van accounts.
 12. Mail Groups. kunnen op de volgende manier worden ingesteld. Dit zijn verzamelingen van mail accounts.
 13. Mail lists , de mailing lijsten kunnen hier worden ingesteld.
 14. Mail Domains. hier worden de mail domeinen opgeslaan. Wanneer dit verwijderd wordt bent u alle mail kwijt.
 15. Tot 19 heeft betrekking tot de databases, met een standaard totaal pakket zonder add ons heeft u geen rechten op een MS-SQL database. Hier is het alleen mogelijk om een MySQL database aan te maken. Die kunt u aanmaken onder MySQL 5.x

MySQL databases zijn onbeperkt aan te maken in het control panel en te beheren via PHPmyAdmin. Met deze databases kunt u bijvoorbeeld een WordPress of Joomla site opstarten.Was dit antwoord nuttig?

 Print dit artikel

Lees ook

Nieuwe zoek/selecteer functie in het control panel

U zult het waarschijnlijk al gemerkt hebben in het control panel. Het nieuwe balkje waar u het...

Als ik naar de filemanager in het controlpanel ga krijg ik een foutmelding.

Sommige mensen krijgen een fout op het moment dat ze gebruik willen maken van de filemanager in...

Ik heb de inloggegevens voor het controlpanel nog niet ontvangen.

Nadat u de order heeft aangemaakt en de betaling voltooid is, kan het nog even duren voordat het...

Website pointer toevoegen

Dit artikel legt uit hoe u een website pointer kan toevoegen, een website pointer is een manier...

Wachtwoord Control Panel wijzigen

Bij MijnHostingPartner.nl is het makkelijk om je webhosting wachtwoord van het control panel te...