Connectie testen MySQL

Dit artikel legt uit hoe de database connectie getest en gebruikt kan worden. Wij geven de voorbeeldcode om dit te testen, het enige wat u dient te wijzigen zijn de gegevens in de web.config.
Hierin dienen uw eigen gegevens in te staan zoals uw database en wachtwoord.

U kunt binnen de filemanager of FTP de volgende 2 bestanden aanmaken:

Default.aspx

Default.aspx.cs

Als het goed is heeft u al het bestand web.config in de wwwroot staan, zoniet dan kunt u dit tevens toevoegen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Default.aspx code:

<%@ Page Language="C#" AutoEventWireup="true" CodeFile="Default.aspx.cs" Inherits="_Default" %>

<!DOCTYPEhtml>

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head runat="server">
<title></title>
</head>
<body>
<form id="form1" runat="server">
<div>

</div>
</form>
</body>
</html>
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De code voor Default.aspx.cs

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Configuration;
using System.Linq;
using MySQL.Data.MySqlClient;
using System.Web;
using System.Web.UI;
using System.Web.UI.WebControls;
using System.Data;

public partial class_Default : Page {
    protected void Page_Load(object sender, EventArgs e) {
        string connStr = ConfigurationManager.ConnectionStrings["sqlConn"].ConnectionString;
        MySqlConnection conn = new MySqlConnection(connStr);

try{
            conn.Open();
            if(conn != null && conn.State == ConnectionState.Open){

Response.Write("The connection is open");
            } elseif(conn == null || conn.State == ConnectionState.Closed){
                Response.Write("The connection is closed");
            }

conn.Close();
            conn = null;

if(conn != null && conn.State == ConnectionState.Open){
                Response.Write("The connection is open");
            } elseif(conn == null || conn.State == ConnectionState.Closed){
                Response.Write("The connection is closed");
            }
        }catch(MySqlException ex){
            Response.Write(ex.Message);
        }
    }
}
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De code voor de web.config:

<?xml version="1.0"?>
<configuration>
<connectionStrings>
<add name="sqlConn" connectionString="Server=DatabaseHost;Database=DatabaseName;Uid=DatabaseUser;Pwd=DatabasePassword;Port=1234"/>
</connectionStrings>
<system.web>
<compilation debug="true" targetFramework="4.5"/>
<httpRuntime targetFramework="4.5"/>
</system.web>
</configuration>

Mogelijke hosts zijn mysql1.mijnhostingpartner.nl tot en met mysql11.mijnhostingpartner.nl. Welke u precies nodig heeft vind u terug in het control panel. De rest van de gegevens kunt u zelf bepalen in het control panel, wanneer u geen connectie kunt maken via het script dan kunt u het wachtwoord wijzigen binnen het control panel.
Het wachtwoord kunt u laten genereren met de wachtwoord generator.

Nadat dit aangepast is heeft u de volgende bestanden in uw wwwroot staan:

mijnhostingpartner.nl mijnpartnergroep.nl

Om een connectie te kunnen maken met MySQL heeft u tevens de DLL nodig welke u in de Bin directory plaatst. Deze DLL kunt u hier downloaden. Indien uw connectie succesvol is zal het volgende bericht zich tonen wanneer u naar de pagina gaat in uw browser.

The connection is openThe connection is closed

Mocht u nog verder vragen hebben dan kunt u altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.
Of u kunt hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.

Keywords: connectie testen MySQL mysql verbinding maken