Connectie testen MySQL

Dit artikel legt uit hoe de database connectie getest en gebruikt kan worden. Wij geven de voorbeeldcode om dit te testen, het enige wat je dient te wijzigen zijn de gegevens in de web.config.
Hierin dienen jouw eigen gegevens in te staan zoals jouw database en wachtwoord.

Je kunt binnen de filemanager of FTP de volgende 2 bestanden aanmaken:

Default.aspx

Default.aspx.cs

Als het goed is heb je al het bestand web.config in de wwwroot staan, zoniet dan kun je dit tevens toevoegen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Default.aspx code:

<%@ Page Language="C#" AutoEventWireup="true" CodeFile="Default.aspx.cs" Inherits="_Default" %>

<!DOCTYPEhtml>

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head runat="server">
<title></title>
</head>
<body>
<form id="form1" runat="server">
<div>

</div>
</form>
</body>
</html>
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De code voor Default.aspx.cs

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Configuration;
using System.Linq;
using MySQL.Data.MySqlClient;
using System.Web;
using System.Web.UI;
using System.Web.UI.WebControls;
using System.Data;

public partial class_Default : Page {
    protected void Page_Load(object sender, EventArgs e) {
        string connStr = ConfigurationManager.ConnectionStrings["sqlConn"].ConnectionString;
        MySqlConnection conn = new MySqlConnection(connStr);

try{
            conn.Open();
            if(conn != null && conn.State == ConnectionState.Open){

Response.Write("The connection is open");
            } elseif(conn == null || conn.State == ConnectionState.Closed){
                Response.Write("The connection is closed");
            }

conn.Close();
            conn = null;

if(conn != null && conn.State == ConnectionState.Open){
                Response.Write("The connection is open");
            } elseif(conn == null || conn.State == ConnectionState.Closed){
                Response.Write("The connection is closed");
            }
        }catch(MySqlException ex){
            Response.Write(ex.Message);
        }
    }
}
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De code voor de web.config:

<?xml version="1.0"?>
<configuration>
<connectionStrings>
<add name="sqlConn" connectionString="Server=DatabaseHost;Database=DatabaseName;Uid=DatabaseUser;Pwd=DatabasePassword;"/>
</connectionStrings>
<system.web>
<compilation debug="true" targetFramework="4.5"/>
<httpRuntime targetFramework="4.5"/>
</system.web>
</configuration>

Mogelijke hosts zijn mysql1.mijnhostingpartner.nl tot en met mysql11.mijnhostingpartner.nl. Welke je precies nodig heeft vind je terug in het control panel. De rest van de gegevens kun je zelf bepalen in het control panel, wanneer je geen connectie kunt maken via het script dan kun je het wachtwoord wijzigen binnen het control panel.
Het wachtwoord kun je laten genereren met de wachtwoord generator.

Nadat dit aangepast is heb je de volgende bestanden in jouw wwwroot staan:

mijnhostingpartner.nl mijnpartnergroep.nl

Om een connectie te kunnen maken met MySQL heb je tevens de DLL nodig welke je in de Bin directory plaatst. Deze DLL kun je hier downloaden. Indien jouw connectie succesvol is zal het volgende bericht zich tonen wanneer je naar de pagina gaat in jouw browser.

The connection is openThe connection is closed

Of je kunt hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.

Keywords: connectie testen MySQL mysql verbinding maken