htaccess aanmaken op uw hosting space

htaccess is een bestand wat aangemaakt kan worden in uw webspace. Het kan gebruik worden om een aantal instellingen te maken binnen u website. Het htaccess bestand heeft echter een mindere rol bij MijnHostingPartner.nl aangezien wij met Windows servers werken. Veel zaken die bij Linux zouden ingesteld zijn binnen het htaccess bestand word bij ons in het web.config bestand in de wwwroot ingesteld. Wanneer u bijvoorbeeld een url wilt herschrijven wat u normaal in htaccess zou doen doet u hier in de web.config.

Als u een htaccess bestand aan wilt maken dan kan dit via websites in het control panel, of u kunt via FTP het bestand aanmaken.

let op!  Een htaccess bestand kan niet aangemaakt worden via de filemanager.

Wanneer u naar het control panel gaat en inlogd met uw gegevens dan kunt u naar Websites gaan om vervolgens het tabblad htaccess te selecteren. Hierna komt u in het volgende scherm:

mijnhostingpartner.nl htacces aanmaken

Met "add htaccess" kunt u het juiste bestand toevoegen om dit vervolgens te bewerken.  Hier kunt u een scala aan opties toevoegen.

mijnhostingpartner.nl htacces aanmaken

Alternatief kan op de volgende manier via een FTP client zoals filezilla op de volgende wijze een htaccess bestand aangemaakt worden.

mijnhostingpartner.nl htacces aanmaken

Binnen Filezilla kunt u met rechtermuisknop een nieuw bestand toevoegen, dit noemt u zoals bovenstaande.
Vervolgens kunt u dit bestand bewerken via FTP en het bestand gaan bewerken met uw wensen

mijnhostingpartner.nl htacces aanmaken

Mocht u nog verder vragen hebben dan kunt u altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.
Of u kunt hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.

keywords: htacccess bestand aanmaken file regels rewrite deny ip deny url