404 - not found

404 foutmelding hosting 1

Dit artikel legt de 404 foutmelding nader uit. De foutmelding slaat op een foto of een pagina op uw site die niet gevonden wordt waardoor de foutmelding ontstaat. Indien u een website in de map wwwroot heeft geplaatst en de foutmelding ontstaat gelijk dan kan uw hoofdpagina niet gevonden worden door het web.config bestand. Dit bestand zorgt ervoor dat bezoekers gelijk doorgewezen worden naar uw index pagina. Bijvoorbeeld bezoekers gaan naar www.MijnHostingPartner.nl en komen uit op de landingspagina. Dit kan het bestand index.php zijn of Default.html.  De volledige lijst die ondersteund wordt is zichtbaar in het volgende artikel.

Stappen om te controleren wanneer u de foutmeling heeft.

Controleer de paden van het bestand wat geprobeerd opgeroepen te worden. Indien u niet exact weer welk bestand u wilt aanroepen dan kunt u de tools binnen de browser gebruiken om dit te achterhalen. De tools zijn meestal bereikbaar door een keer op F12 te drukken op de pagina.
Hieronder een voorbeeld met Firefox firebug.

404 foutmelding hosting 2

In de HTML code vraag ik hier een foto op, je ziet het GET request wat hierom vraagt en in het rood word aangegeven dat heb bestand niet gevonden kan worden met een 404 melding.
Als we vervolgens in de code van het bestand kijken dan zien we het volgende:

404 foutmelding hosting 3

De link die we gebruiken is kapot of onjuist. Na een snelle check blijkt dat we een spelfout hebben gemaakt. Na het herstellen hiervan zal de foutmelding opgelost zijn.

Deze simpele stappen zijn altijd na te gaan wanneer u een 404 melding heeft op uw website. Met behulp van de tools binnen de browser is al snel te achterhalen waar de fout in zit.

Mocht u nog verder vragen hebben dan kunt u altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.
Of u kunt hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.