503 melding bij versturen van mail

Wanneer u de volgende foutmelding krijgt in uw email client:

503 Valid RCPT command must precede DATA

Dan staat uw eigen IP adres op een blacklist. De oorzaak kan meerdere redenen hebben, dit is echter alleen op te lossen door contact op te nemen met uw Internet Service Provider.
Bijvoorbeeld Ziggo of T-Mobile.

Dit probleem kunnen wij niet voor u oplossen aangezien dit niet met onze service te maken heeft. Wat u kunt doen om dit op te lossen is het volgende.

Stap 1. Kom achter uw IP adres.
Dit kan op diverse manieren, de gemakkelijkste is naar de volgende website te gaan:
https://nl.vpnmentor.com/hulpmiddelen/ipinfo/

Alternatief kan op uw Modem het IP adres ook gevonden worden. Dit staat meestal in de instellingen binnen uw netwerk.
In de browser kan naar 192.168.1.1 gegaan worden om dit vervolgens in te zien.
Dit is echter een manier die binnen elk systeem anders is.

Stap 2. Voer het IP adres in voor controle.

Nadat u erachter bent gekomen welk IP adres u heeft kunt u dit vervolgens controleren op de volgende site voor een blacklisting:

http://mxtoolbox.com/blacklists.aspx

Met deze informatie kunt u vervolgens naar uw provider gaan, een mogelijke oplossing hiervoor zou een nieuwe IP range zijn.

Mocht u nog verder vragen hebben dan kunt u altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.
Of u kunt hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.

Keywords:  Blacklist blacklisting 503 melding mail outlook mail client programma