Email instellen - IOS 9 iPad/iPhone

Dit artikel legt uit hoe in IOS 9 uw email account ingesteld kan worden. Het is tevens geupdate met de laatse manier waarop wij mail afhandelen.
Indien u een oudere IOS versie heeft dan kunt u dit tevens gebruiken, de opties zijn hetzelfde gebleven.

U gaat naar de instellingen ->  Nieuw account.

MijnPartnerGroep.nl MijnHostingPartner.nl

Selecteerd u in het volgende scherm " Anders"

MijnPartnerGroep.nl MijnHostingPartner.nl

Selecteerd u hiera "Voeg mailaccount toe"

MijnPartnerGroep.nl MijnHostingPartner.nl

In het volgende scherm dient u de gegevens van het account in te vullen. Hierna drukt u op Volgende

MijnPartnerGroep.nl MijnHostingPartner.nl

In dit scherm vult u de gegevens zoals hieronder aan.

Indien u gebruik wilt maken van IMAP dan kunt u de gegevens overnemen.
Als u gebruik wilt maken van een POP account dan kunt u dit aanpassen naar:

pop.hieruwdomeinnaam.nl

Uw gebruikersnaam is altijd uw email adres in combinatie met uw wachtwoord.

Bij de uitgaande instellingen dient u altijd de volgende server in te vullen:

smtp.mijnhostingpartner.nl
In combinatie met uw email adres en wachtwoord.

MijnPartnerGroep.nl MijnHostingPartner.nl

Hierna kunt u weer op verder drukken, er zal een prompt komen voor SSL gebruiken ja of nee. Hier kunt u op Ja drukken. Dit gaan we hieronder nog verder instellen.

Nadat het ingesteld is kunt u weer naar het account gaan en naar de instellingen gaan.

MijnPartnerGroep.nl MijnHostingPartner.nl

U scrolled vervolgens naar beneden totdat u bij de instellingen van de servers terechtkomt.
Hier selecteerd u eerst de SMTP server.

MijnPartnerGroep.nl MijnHostingPartner.nl

Drukt u vervolgens nogmaals op de smtp server.

MijnPartnerGroep.nl MijnHostingPartner.nl

Hier wijzigd u de volgende zaken:

1. Controleer of gebruik SSL aanstaat.
  2. Identiteitscontrole dient u op "wachtwoord" te zetten.
  3. Hier is de wijziging die het meest belangrijk is, namelijk de poort wijziging naar 25
Zodra dit ingesteld is kunt u op Gereed drukken.

MijnPartnerGroep.nl MijnHostingPartner.nl

Nu is het nog een kwestie van de inkomende mail controleren op de SSL instellingen.
U keert weer terug naar het instellingen scherm en selecteerrd hier de laatste optie, Geavanceerd

MijnPartnerGroep.nl MijnHostingPartner.nl

Hier controleerd u weer hetzelfde als de uitgaande SMTP server. Namelijk:

1. Gebruik SSL :  aan
  2. Identiteitscontrole :  wachtwoord
  3. Serverpoort : 143
Indien u gebruik maakt van de POP server kunt u  poort 110 instellen. De overige instellingen zijn hetzelfde.

MijnPartnerGroep.nl MijnHostingPartner.nl

Nadat u hier weer op gereed heeft gedrukt kunt u geheel gebruikmaken van uw email account.

Mocht u nog verder vragen hebben dan kunt u altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.
Of u kunt hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.

keywords:  mail instellen activeren ios IOS 9 iphone ipad iwatch