Hoe kan ik een Database koppelen en aanpassen?

Dit artikel legt uit hoe de user is aan te passen van een database die op de MySQL4 server zit.
We leggen de stappen uit die nodig zijn om de user aan de database te koppelen.

Stap 1, Je logt in op het control panel.

Stap 2, selecteer MySQL 5.x
mysql database aanpassen wordpress 1

Stap 3, selecteer jouw bestaande user waar de problemen mee zijn.
mysql database aanpassen wordpress 2

Stap 4, Hierna kun je het wachtwoord herstellen door de bolletjes weg te halen en 2 keer het wachtwoord in te voeren.

Hierna kun je in onderstaande lijst de database selecteren waar de User rechten op dient te hebben.

mysql database aanpassen wordpress 3

Indien je het wachtwoord aangepast heeft naar een ander dan dient dit nog wel in de configuratie bestanden aangepast te worden.

Voor Wordpress is dit in de wwwroot te vinden: wp-config.
Op de volgende regels is dit vervolgens aan te passen.

mysql database aanpassen wordpress 4

Indien je een website hebbt gemaakt met een andere website builder dan kun je binnen het configuratie bestand de gegevens opzoeken en aanpassen.
Hieronder volgt nog een voorbeeld voor het CMS Joomla:

mysql database aanpassen wordpress 5