Hoe installeer ik ModX CMS?

Dit artikel behandeld de installatie van ModX Content management system. U kunt het installatie pakket downloaden via de volgende link:
//modx.com/

Hierna kan u het pakket in de wwwroot van uw hosting space uitpakken / installeren.
De overige zaken die u nodig heeft is een MySQL database en bijbehorende user.

Met een browser naar keus kunt u vervolgens naar uw domein naam gaan. U ziet vervolgens deze boodschap staan:

www.mijnpartnergroep.nl www.mijnhostingpartner.nl

U klikt hier zoals verwacht op Install Now om verder te gaan met de installatie.

www.mijnpartnergroep.nl www.mijnhostingpartner.nl

U kiest hier een taal naar keuze, we raden altijd aan om op engels te blijven. Op deze wijze is ondersteuning en foutmeldingen makkelijker op te sporen.
Klikt u vervolgens op next.

www.mijnpartnergroep.nl www.mijnhostingpartner.nl

Hier kiest u voor een nieuwe installatie en drukt u vervolgens weer op Next.

www.mijnpartnergroep.nl www.mijnhostingpartner.nl

Hier voert u de gegevens in, denk eraan dat de MySQL host afhankelijk van uw server is. Dit kunt u altijd nakijken door onder space statistics te kijken bij uw samenvatting. Hier staat dit beschreven.
De table prefix en de overige instellingen kunt u op default laten staan. Waar nodig vult u de gegevens aan.

Bij de Default Manager Settings is het belangrijk dat u een sterk wachtwoord kiest.

Hierna kunt u weer op Next drukken.

www.mijnpartnergroep.nl www.mijnhostingpartner.nl

U komt daarna in het scherm waar u alle extra opties kunt kiezen, voor eerste gebruikers is het wellicht verstandig om de Sample web site aan te vinken. Zo kan er gemakkelijk mee geleerd worden te werken.

Hierna drukt u weer op Next.

www.mijnpartnergroep.nl www.mijnhostingpartner.nl

De melding over sql_mode hoeft verder niets mee gedaan te worden, u drukt hierna op Install.

Hierna is uw website geinstalleerd.

www.mijnpartnergroep.nl www.mijnhostingpartner.nl

Controleer bij de laatste stap dat het vinkje Remove the install folder is aangevinkt. Hierna drukt u op close en bent u in de admin omgeving van ModX.

Mocht u nog verder vragen hebben dan kunt u altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.
Of u kunt hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.

keywords: modx mod x cms installatie installeren install hoe moet ik modx installeren