Hoe installeer ik CMS made simple?

Dit artikel behandeld de installatie van CMS made simple op onze servers.

Hiervoor is nodig,
- Het installatie pakket van de offici├źle site van CMS made simple.
- Een lege / schone wwwroot met de correcte standaard rechten.
- Een MySQL Database en bijbehorende user.

Na het downloaden van het pakket kan dit geupload worden met behulp van de filemanager naar de wwwroot en uitgepakt worden.
Hierna kan in de browser naar het adres van de installatie worden genavigeerd.
Dit is in dit voorbeeld het volgende adres:  voorbeeld.mijntestpartner.nl
Dit past u dus aan naar uw eigen domein naam.

Hierna komt u in onderstaand scherm:

mijnpartergroep.nl mijnhostingpartner.nl

U heeft hier de optie om een taal naar keus te kiezen, ik raad aan om hier Engels te laten staan. Heeft u een probleem of een vraag over het CMS dan is dit vaak makkelijk op te zoeken in het engels.

De volgende stap is om op submit te drukken in het taalscherm, hierna kan op continue gedrukt worden in het volgende scherm.

mijnpartergroep.nl mijnhostingpartner.nl

Hierna zult u een melding krijgen bij het testen van de bestanden over het volgende:

mijnpartergroep.nl mijnhostingpartner.nl

U kunt dus nu nagaan in de filemanager of de juiste rechten staan ingesteld, voor de installatie dient dit op lezen en schrijven te staan op de gehele wwwroot. Hier is te lezen hoe dit in te stellen  is.

Na de controle kunt u doorgaan met de installatie en komt u in het scherm om uw admin gegevens op te geven.
Kies hier een sterk wachtwoord voor, bijvoorbeeld van de wachtwoord generator van MijnHostingPartner.nl.

mijnpartergroep.nl mijnhostingpartner.nl

Wij raden tevens aan om de optie Salt Admin Passwords aan te vinken, dit is wel een actie die ervoor zorgt dat het wachtwoord niet te herstellen is buiten de applicatie. De beveiliging van het wachtwoord zelf is wel dermate beter.
Aan u de keus.

Zodra u hierna op volgende drukt dan zult u bij het scherm komen om  uw MySQL database gegevens op te geven, hier gebruikt u dus de gegevens uit het control panel voor.
Let erop dat de host van uw database afhankelijk is van uw server waar u op staat, dit is te controleren via het volgende artikel.

Hierna komt u op het volgende scherm:

mijnpartergroep.nl mijnhostingpartner.nl

Dit kan verder op default gelaten worden.

Komt u in het volgende scherm:

mijnpartergroep.nl mijnhostingpartner.nl

U bent nu in het bezit van een installatie van CMS made simple op uw hosting space, voor meer informatie over CMS made simple kunt u de site raadplegen:
https://www.cmsmadesimple.org/

Mocht u nog verder vragen hebben dan kunt u altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.
Of u kunt hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.

Keywords: cms made simple installeren installatie werkend maken palmboom cms