Ik wil mijn mail instellen voor mijn iPhone, hoe moet ik dat doen?

Ik wil mijn mail instellen voor mijn iPhone, hoe moet ik dat doen?

Voor het instellen van de mail op uw iPhone volgt u de onderstaande stappen:

1. In het hoofdscherm van uw iPhone gaat u naar 'instellingen'

Mijn Hosting Partner - Mail instellen op Iphone

2. Hierna klikt u op 'Mail, contacten, agenda'.

Mijn Hosting Partner - Mail instellen op Iphone 1

3. In het volgende scherm klikt u op 'Voeg account toe' waarna u in onderstaand scherm komt en waar u vervolgens op 'Anders' klikt.

Mijn Hosting Partner - Mail instellen op Iphone 2

4. In het volgende scherm klikt u bij het kopje Mail op 'Voeg mailaccount toe'.

Mijn Hosting Partner - Mail instellen op Iphone 3

5. In het volgende scherm dient u uw accountgegevens in te vullen:
1. Naam van het nieuwe account
2. Uw mailadres
3. Het wachtwoord wat bij uw mailadres hoort. Deze kunt u terugvinden in het controlpanel.
4. Beschrijving van jet account.
5. Heeft u alle gegevens ingevuld dan klikt u op 'Bewaar' rechtsboven in het scherm.

Mijn Hosting Partner - Mail instellen op Iphone 4

6. In het volgende scherm kunt u kiezen op welke manier u de mail wenst te ontvangen en te verzenden. Dit kan namelijk via 'IMAP' of via 'POP'. Wij adviseren om te kiezen voor 'IMAP'. Met deze instelling worden ook uw mappen gesynchroniseerd en heeft u exact hetzelfde in uw iPhone staan als op de webmail. Voor eventuele sync tools verwijzen we u naar de webmail. Daar staat onder 'instellingen' het kopje 'Mijn hostingpartner Sync' waar u software kunt downloaden om al uw apparaten te synchroniseren.

Mijn Hosting Partner - Mail instellen op Iphone 5

7. Als u in het bovenstaande scherm naar beneden scrolt ziet u onderstaand scherm. U dient daar de volgende gegevens in te vullen:
1. Hostnaam inkomende post: imap.mijnhostingpartner.nl
2. Gebruikersnaam inkomende post: naam@uwdomeinnaam.nl
3. Wachtwoord voor inkomende post: Het wachtwoord wat bij dit mailadres hoort. Deze heeft u in het controlpanel ingesteld.
4. Hostnaam voor uitgaande post: smtp.mijnhostingpartner.nl
5. Gebruikersnaam uitgaande post: naam@uwdomeinnaam.nl
6. Wachtwoord voor uitgaande post: Het wachtwoord wat bij dit mailadres hoort. Deze heeft u in het controlpanel ingesteld.
7. Als u alle gegevens hebt ingevuld klikt u op 'Bewaar' rechtsboven in het scherm

Mijn Hosting Partner - Mail instellen op Iphone 6

8. Vervolgens gaat de iPhone uw instellingen controleren. Dit controleren duurt erg lang en op een bepaald moment krijgt u een onderstaand scherm waarin u gevraagd wordt of u het account zonder SSL wilt configureren. U dient hier op 'Ja' te klikken.

Mijn Hosting Partner - Mail instellen op Iphone 7

9. Vervolgens gaat de iPhone opnieuw de instellingen controleren. Dit duurt ook weer erg lang en u dient gewoon af te wachten totdat de iPhone de instellingen gecontroleerd heeft. Het kan tot 5 minuten duren voordat uw telefoon reageert. Hou hier dus rekening mee. In veel gevallen vraagt hij nogmaals of u zonder SSL de account wilt instellen en dan dient u nogmaals op 'Ja' te klikken. Na de tweede keer gaat het vaak sneller en is uw account opgeslagen op uw telefoon.

10. Om de mail te testen kunt u een bericht naar uzelf sturen. Zodra de mail verstuurd is moet hij ook na het handmatig ophalen direct weer binnenkomen. Als dit inderdaad het geval is, dan is uw mailaccount succesvol geinstalleerd.