WooCommerce installatie binnen de Wordpress admin

Dit artikel zal uitleggen hoe u WooCommerce kunt installeren binnen uw Wordpress site.
Tevens zullen wij een product plaatsen op uw site behandelen, zodat de eerste stappen hiermee ook duidelijk zijn.

Voordat u de installatie van WooCommerce kunt uitvoeren zijn een aantal zaken nodig om na te gaan.
Logischer wijs moet u eerst Wordpress installeren voordat u hier verder kunt gaan.

- Ten eerste zorgt u ervoor dat de lees en schrijfrechten staan ingesteld op uw site. Weet u niet hoe u dit kunt controleren? Dan kunt u de volgende link raadplegen.
- Als u dit met een bestaande site wilt installeren dan raden wij u aan om eerst een backup te maken van uw site en database. Dit kan op de volgende manieren:
https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/79/Kan-ik-een-backup-maken-van-mijn-site.html
https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/195/Hoe-backup-or-restore-ik-een-MySQL-database.html

Mocht er iets foutgaan of als u toch wilt terug gaan voordat de applicatie is geinstalleerd dan heeft u die optie.

Stap 1, Wordpress Admin en het opzoeken van de WooCommerce app.
U logt in op uw admin omgeving van wordpress, dit is te bereiken via www.uwdomeinnaamhier.nl/wp-admin en logt u in met de gegevens aangemaakt tijdens het installeren van Wordpress.

1. Hierna navigeerd u naar Plugins > Nieuwe Plugin
  2. En voerd u in de zoekoptie in: WooCommerce
  3. Klikt u het plaatje /link van WooCommerce.
  4. Drukt u vervolgens op Nu installeren
woocommerce voor wordpress installeren

Stap 2, Het opzetten van WooCommerce
Na de laatste stap van stap 1 komt u op het volgende scherm:
woocommerce voor wordpress installeren

Hier drukt u op de link Plugin Activeren zichtbaar in het scherm.

Vervolgens komt u op de volgende pagina:
woocommerce voor wordpress installeren

Drukt u op Install WooCommerce Pages / voor geavanceerde gebruikers drukt u hier op Skip Setup.

Hierna komt u op de standaard home pagina van de plugin, voor dat u de plugin helemaal kunt gebruiken dienen de stappen uit stap 3 nog gevolgd worden.

Stap 3, Instellingen binnen WooCommerce

Wat de laatste stap is zijn de instellingen voor de valuta en de overige zaken nog.

1. U drukt op Settings :
    woocommerce voor wordpress installeren
  2. U voerd de gewende gegevens in, zie onderstaand screenshot voor een voorbeeld hiervoor:

woocommerce voor wordpress installeren

3. Nu bent u gereed om producten toe te voegen naar wens, dit kunt u doen onder het Producten tabblad van WooCommerce. En daarna vervolgens op Add New Product te klikken.

woocommerce voor wordpress installeren

Hierna kunt u naar de pagina gaan waar het product aan is toegevoegd en ziet u het product staan, de betaaloptie zal gelimiteerd zijn tot PayPal. Voor meer informatie hierover moet ik u verwijzen naar de officiƫle documentatie.:
https://wordpress.org/plugins/woocommerce/

woocommerce voor wordpress installeren

Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u kijken of de online chat beschikbaar is, hier kan tevens een ticket voor aangemaakt worden in het klantenpanel.