Email instellen Thunderbird

Mozilla biedt geen ondersteuning meer voor Thunderbird, dit is nu community onderhouden. Met onderstaande instellingen kunt u verbinding maken met een email account van MijnHostingPartner.nl. Wanneer u hier problemen mee heeft dan raden wij aan om dit te melden aan de community forums.

Om email in te stellen in Thunderbird van mozilla zijn onderstaande stappen voor nodig.

Stap 1, controleer uw Thunderbird versie.
Dit is te controleren onder
->Alt toets indrukken toestenbord wanneer in thunderbird
-> Help
-> over Thunderbird.

Versie waar dit artikel mee gemaakt is:

Thunderbird email instellen 1

Afhankelijk van de versie kan deze handleiding dus afwijken, op data van schrijven is dit de laatste versie. (April 2016)

Stap 2, maak het email account aan.

Selecteer een nieuw account toevoegen, vervolgens kunt u onderstaande stappen volgen:

Thunderbird email instellen 2

Voer uw gegevens in, naam voor uw account + email adres en wachtwoord.
Klik vervolgens op Volgende.

Thunderbird email instellen 3

Laat het programma even zoeken naar de instellingen.

Thunderbird email instellen 3

Selecteer bij het volgende scherm Manual Config.

Thunderbird email instellen 4

Neem onderstaande gegevens over, met uitzondering van Username. Dit dient uw eigen email adress te zijn.

Thunderbird email instellen 5

Wanneer u hierna op Done klikt is het email adres ingesteld en kunt u volledig hiervan gebruik maken.

troubleshooting:

Wanneer u een foutmelding krijgt over de uitgaande verbinding kunt u de poort veranderen in poort 26. Sommige Internet Service Providers blokkeren poort 25.

Mocht u nog vragen hierover hebben dan kunt u contact met ons opnemen via de online chat, of u kunt hiervoor een ticket aanmaken met screenshots van uw instellingen.

keywords:  email mail adres instellen thunderbird mozilla