web.config: Request filtering

Dit artikel legt uit hoe je filtering kunt toepassen via jouw web.config bestand.
Als je het web.config bestand opend dan kun je het volgende toepassen:

Web.config request filtering instellen

Wat dit verder inhoud is het volgende:
  • - allowHighBitCharacters="true" slaat op de karakters die zijn toegestaan in de URL, heeft twee opties true/false.¬†
    Zodra dit op false staat dan is dit dus niet toegestaan en zodra hier geen-ASCII tekens  in voor komen resulteerd dit in error code 404.12
  • - maxAllowedContentLength="30000000" maxUrl="4096" maxQueryString="2048" Dit slaat op de inhoud van een POST request binnen IIS.
    maxUrl="4096" slaat op de karakter lengte van de url.
    maxQueryString="2048" slaat op de maximale toegestaande verzoek waardes.
    Dit is dus ook binnen PHP, ASP etc. De waardes hiervan zijn ook aan te passen naar de omstandigheden.
  • - Hierna zie je ook de rewrite rule, dit is vergelijkbaar met de rewrites van Wordpress en diverse andere sitebuilders.

Voor meer informatie en vragen kun je het artikel van Microsoft hierover raadplegen, of je kunt natuurlijk kijken of de online chat beschikbaar is.
Tevens kan hier een ticket voor worden aangemaakt in het klantenpanel.

keywords: url request filter filtering uitfilteren max allowed content length http error: 404.11  404.12  404.13 404.14 404.15 rewrite url URL