Joomla installeren vanaf de Joomla Site

Hierbij de handleiding om Joomla te installeren met het installatie .zip bestand verkrijgbaar op de joomla.org. site.
De installatie is een relatief simpel proces en zal in dit artikel wat verduidelijkt worden. Als u de instructies opvolgt die hier gegeven worden dan zal dit zonder problemen verlopen.

U heeft een aantal zaken nodig voordat u hier mee begint. Namelijk :

- Een MySQL database, of variant. Kunt u aanmaken in het control panel.
- Een FTP account, Grotendeels in dit artikel doen wij het echter in de filemanager zodat de omgeving hetzelfde is.
- Het .zip bestand met de laatste Joomla versie van deze link.

Stap 1

Als het goed is heeft u op bovenstaande link geklikt en bent u al op de Joomla site, dan is het een kwestie van de Joomla .zip te downloaden. Doet u op deze manier :

Hoe installeer ik joomla bij mijnhostingpartner.nl 1

1 is de optie die u moet hebben hiervoor .
2 kan later bezocht worden voor opties en add ons voor Joomla.

Stap 2

U download het bestand en slaat dit op een logische plaats. Bijvoorbeeld uw bureaublad of uw downloads map.

Hoe installeer ik joomla bij mijnhostingpartner.nl2

Stap 3

De volgende stap is het bestand uploaden via een FTP client of de filemanager. Hieronder de filemanager:
Hoe installeer ik joomla bij mijnhostingpartner.nl 3

Zip bestand moet in de wwwroot van uw hosting space. In dit geval dus joomla.mijntestpartner.nl/wwwroot/

Stap 4

Upload het zip bestand.

Hoe installeer ik joomla bij mijnhostingpartner.nl 4

Stap 5

Unzip het zip bestand.

Daarna kunt u de lees en schrijfrechten toepassen op de map wwwroot, dit is noodzakelijk om de configuration file te kunnen schrijven.

Hoe installeer ik joomla bij mijnhostingpartner.nl 5

Stap 6

Ga naar uw browser en open een nieuw tabblad. Daarna voer uw website URL in, in dit geval joomla.mijntestpartner.nl. (subdomein)
Dan zult u het beginscherm van de installatie zien, hier kunt u de instellingen aanmaken voor uw login en dergelijke.

Hoe installeer ik joomla bij mijnhostingpartner.nl 6

Stap 7

Hierna is het een kwestie van uw database gegevens aanleveren aan Joomla doet u op deze manier:

Hoe installeer ik joomla bij mijnhostingpartner.nl 7

Stap 8

Zodra dat gebeurd is gaat u naar het volgende scherm komen we bij de ftp gegevens. U kunt dit invoeren aan de hand van de door u aangemaakte FTP account. Deze stap kan ook overgeslagen worden.

Hoe installeer ik joomla bij mijnhostingpartner.nl 8

Stap 9

We zijn nu aangeland in het overzichtscherm van de installatie. Wat nog rest is selecteren wat voor template u g├źinstalleerd wilt hebben. Daarna drukt u op install bovenin het scherm.

Hoe installeer ik joomla bij mijnhostingpartner.nl 9

Stap 10

De installatie is nu compleet, u kunt de installatie folder nu verwijderen door op remove installation folder te drukken.
Krijgt u daarbij een error dan kunt u de folder handmatig verwijderen in de filemanager of in FTP. De folder heet : installation

Hoe installeer ik joomla bij mijnhostingpartner.nl 10

Stap 11

Hierna kunt u weer naar uw site gaan via de browser en inloggen met uw aangemaakte gegevens. (in het eerste scherm van de joomla installatie)

Hoe installeer ik joomla bij mijnhostingpartner.nl11

Indien u verder nog vragen heeft kunt u online in de chat komen bij ons, of u kunt een ticket aanmaken in het klantenpanel.

Keywords : Joomla joomla install installatie installeren van joomla kan ik