WordPress installeren

Hoe moet ik WordPress installeren?

Hierbij de handleiding om WordPress installeren op de FTP manier.

U heeft genoeg aan een MySQL database en bijbehorende user.

In dit artikel word uitgelegd hoe dit via de filemanager in het control panel is uit te voeren.

Optioneel kan hier ook met een FTP account en FileZilla gewerkt worden.
De stappen worden hiervan niet beschreven, echter is deze handleiding wel globaal te volgen.

Stap 1 WordPress installeren

Ga naar de WordPress site om de laatste versie van WordPress te downloaden : WordPress

Hoe kan ik de schrijfrechten instellen voor WordPress

Stap 2 WordPress installeren

Druk op download .zip

WordPress downloaden om te installeren bij MijnHostingPartner.nl

Stap 3 WordPress installeren

Sla het bestand op een logische plek op, bijvoorbeeld uw bureaublad.

WordPress installatie bestand downloaden

Stap 4 WordPress installeren

Pak uw .zip bestand van WordPress niet uit en upload dit in zijn geheel naar uw hosting space. Hierna pakt u de bestanden uit en verplaatst ze 1 map naar boven.
Indien u hier geen verdere uitleg bij nodig heeft kunt u direct naar stap 5 gaan.

Als u hier wat meer uitleg bij nodig heeft kunt u onderstaande screenshots opvolgen:

WordPress download bestand zip opslaan voor installatie

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------------------------------

Uploaden en selecteren van het WordPress zip bestand

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ---------------------------------------------------------------

WordPress installeren bij mijnhostingpartner.nl

--------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ------

WordPress installeren bij mijnhostingpartner.nl

-------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WordPress installeren bij mijnhostingpartner.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------

WordPress installeren bij mijnhostingpartner.nl

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------------------------------------------

WordPress installeren bij mijnhostingpartner.nl

Stap 5 WordPress installeren

Denk eraan de lees en schrijfrechten in te stellen voor u pagina op de wwwroot dit kunt u in de file manager doen op deze manier.

Stap 6 WordPress installeren

Voor de volgende stappen heeft u de MySQL database nodig, plus bijbehorende user en password. Denk eraan dat de database naam en user hoofdLetterGevoelig zijn.
Die dient u dus bij de hand te houden voor de volgende stappen.

Stap 7 WordPress installeren

Ga naar de url van uw website in ons geval www.WordPress.mijntestpartner.nl. Naar de URL gaan kunt u doen in een internet browser naar keuze.
Ziet u het volgende scherm :
WordPress installatie via de browser afronden

Stap 8 WordPress installeren

Vul uw gegevens in.
- MySQL database naam.
- MySQL User
- MySQL password

U kunt ook altijd even controleren op welke MySQL server u zit door naar het control panel te gaan.
Daarna kunt u op space statistics klikken, en rechts view space summary. Onderaan vind u uw MySQL server beschreven worden.
Dit artikel legt dit nog nader uit hoe achter de server is te komen.

(Dit is dus vaak niet mysql1.mijnhostingpartner.nl)

Voer MySQL database gegevens aan voor WordPress

Stap 9 WordPress installeren

Hierna vult u uw persoonlijke gegevens in, Gebruik hiervoor een sterk wachtwoord !

Wilt u een sterk wachtwoord maken hiervoor dan kunt u de wachtwoord generator gebruiken.
Sla dit wachtwoord op een veilige plek op, zodat als u dit vergeet hier makkelijk weer achter kan komen.

Admin gegevens aanmaken voor WordPress

Stap 10 WordPress installeren

Login met uw zojuist aangemaakte gegevens.
log in met uw WordPress admin gegegevens

Stap 11 WordPress installeren

U bent nu klaar om aan de slag te gaan met uw website.

WordPress installeren is nu afgerond

Troubleshooting bij het installeren van WordPress

Verschijnt de default.htm pagina van mijnhostingpartner.nl dan heeft u de default nog in de wwwroot staan. Het web.config bestand verwijst als eerst naar dit bestand. Om dit te verhelpen kunt u het volgende bestand verwijderen uit de wwwroot:

Default.htm

Als u problemen heeft met de lees en schrijfrechten op uw installatie kunt u dat in dit artikel vinden hoe dat in zijn werk gaat.

Wilt u meer informatie over de verdere stappen met WordPress dan kunt u de WordPress forums u verder inlezen. https://WordPress.org/support/

Voor suggesties of opmerkingen/tips over dit artikel, kunt u een mail sturen naar:
kennisbank@mijnpartnergroep.nl

keywords : WordPress installeren WordPress word press installatie gids Windows