Email instellen - Gmail

Dit is een artikel om uit te leggen hoe u uw webmail account kunt instellen op uw gmail omgeving.
1. Er dient eerst gecontroleerd te worden of u kunt inloggen met dit account dat kunt u via deze link doen.

2. Als dat gelukt is en we hebben gecontroleerd of u kunt inloggen met uw email adres en wachtwoord, kunt u vervolgens naar
www.gmail.com gaan en inloggen met een bestaand gmail adres.

3. De stap die volgt is naar de settings van gmail gaan (tandwiel rechtsbovenin)
     Gmail instellen 1

4. Daarna klikken op het tabblad Accounts and Import .
En op Add another email address you own klikken. Gaan we naar het volgende scherm.
Gmail instellen 2
5. Vervolgens dient u bij het gele scherm wat naar voren komt de volgende gegevens in te voeren.
Bij naam :  uw email adres of uw naam wat u toonbaar wilt maken aan uw klanten/contacten.
Email adress :  uw email adres wat u aangemaakt heeft bij ons.
Treat as an alias :  aangevinkt betekend dat het als een account word gezien, uitgevinkt zal apart worden gezien voor meer informatie hierover kunt u op de link klikken naast deze optie.
Klikken op Add Account
Gmail instellen 3

6. Op het volgende scherm krijgen we de smtp instellingen te zien. Daar dient het volgende ingevoerd te worden:
Gmail instellen 4
Bij de smtp server dient altijd smtp.mijnhostingpartner.nl ingevoerd te worden.
Bij poort dient poort 25 geselecteerd te worden.
Daarna uw email adres en wachtwoord .
Aangevinkt moet zijn TLS
Vervolgens weer op Add Account drukken.

7. Daarna kunt u inloggen op uw webmail via webmail.mijnhostingpartner.nl en de verificatie code kopieren.
Die plakt u in het het scherm van google. En drukt u op Verify
Gmail instellen 5

8. Als laatst kunt u in het begin scherm zien of het account erbij staat met de juiste instellingen.
Dit kunt u nog een keer controleren door de screenshot hieronder te bekijken.
Gmail instellen 6

Mocht u nog vragen hebben kunt u kijken of de online chat beschikbaar is, of u kunt een ticket aanmaken in het klantenpanel.

keywords: email e-mail mail TLS gmial googlemail instellen emailinstel gmail