Hoe voorkom ik hotlinking van mijn foto's?

Door de volgende code in jouw .htaccess te plaatsen voorkom je hotlinking:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(www\.)?domeinnaam\.nl [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http://.*$
RewriteRule \.(jpe?g|gif|bmp|png)$ /voorbeeld/plaatje.gif [L]

Voor de web.config kun je gebruik maken van het volgende voorbeeld:

<system.webServer>
        <rewrite>
                <rules>
                        <rule name="Voorkom hotlinking">
                                <match url=".*\.(jpg|jpeg|png|gif|bmp)$"/>
                                <conditions>
                                        <add input="{HTTP_REFERER}" pattern="^$" negate="true"/>
                                        <add input="{HTTP_REFERER}" pattern="^http://(www\.)?domeinnaam\.nl/.*$" negate="true"/>
                                </conditions>
                                <action type="Rewrite" url="/voorbeeld/plaatje.gif" appendQueryString="false"/>
                        </rule>
                </rules>
        </rewrite>
</system.webServer>