Mijn uitgaande mail werkt niet (SMTP)

Mijn uitgaande email werkt niet (SMTP)

Dit aritkel maakt gebruik van Outlook Express, deze software is inmiddels niet meer ondersteund door Microsoft. De globale stappen zijn nog wel te volgen. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar het nieuwe artikel voor Outlook 2016.

Is de meeste gevallen zal dit een van de volgende oorzaken hebben (of beide):

1. De uitgaande SMTP verificatie staat niet aan.
2. Poort 25 is geblokt door uw internet provider.

1. De uitgaande SMTP verificatie staat niet aan.

Mijn Hosting Partner - SMTP Stap 1.

Start Oulook Express op.

Kies voor:

Tools --> Accounts

Dubbelklik op het email account welke u wilt aanpassen.

Selecteer het tabblad: Servers

Vink nu de volgende aan:

My server requires authentication

Mijn Hosting Partner - SMTP Stap 2.

Klik op de Settings... knop.

Controleer of hier het volgende aangevinkt staat:

Use same settings as my incoming mail server (standaard staat dit aan)

Klik op OK

U komt weer terug in de eigenschappen van uw email account.

Indien poort 25 niet geblokt is kunt u klikken op OK, anders volg stap 3.

Mijn Hosting Partner - SMTP Stap 3.

Deze hoeft u alleen uit te voeren als poort 25 geblokt is!

Naast het tabblad Servers is er ook een tabblad Advanced. Klik hier op.

Bij Outgoing mail (SMTP) staat nu 25, dit dient u aan te passen in 26.

Klik hierna op OK.

Sluit Outlook Express af en start deze voor opnieuw op.