Waarom krijg ik een winmail.dat bestand als bijlage in mijn e-mail?

Wanneer u een e-mail ontvangt met hierbij een bijlage genaamd winmail.dat, dan is deze mail waarschijnlijk verzonden door iemand die gebruik maakt van Microsoft Outlook met Rich Text Format (afgekort RTF). De indeling van dit bericht wordt zonder problemen gelezen door Microsoft Outlook ( of Hotmail). Dit bericht bevat dan namelijk niet de bijlage winmail.dat.

Alleen als deze e-mail word geopend in een andere mail client of bv webmail dan zal winmail.dat als bijlage worden toegevoegd.

Om dit bericht correct te ontvangen zal de verzender van dit bericht de indeling van het bericht aan moeten passen naar `Plain text` of `html` indeling.