Aantal openstaande connecties naar de MySQL server

Het kan gebeuren dat we op de server zien dat een groot aantal connecties wordt geopend naar de MySQL server welke vervolgens niet direct worden gesloten en dus open blijven staan.
Naar mate dit aantal openstaande connecties oploopt kunnen andere websites welke gebruik maken van dezelfde MySQL server hier problemen van gaan ondervinden. Je dient hierbij te denken aan traagheid en slechte bereikbaarheid van websites.

Dit wordt door ons gezien als misbruik van de diensten waar u als klant gebruik van maakt. Wanneer wij dit op de server opmerken zijn wij genoodzaakt om de database gebruiker in het control panel uit te schakelen / te verwijderen. Er zal een ticket aangemaakt worden waarin wij dit aangeven. Wij verzoeken je vervolgens het probleem te onderzoeken en te verhelpen. Zodra dit gebeurt is kun je een ticket aanmaken via het klantenpanel onder jouw account met de vraag of wij de gebruiker weer willen activeren.

Een dergelijk probleem heeft niets te maken met de capaciteit van de MySQL server(s). Problemen als teveel openstaande connecties naar de MYSQL server kunnen bijvoorbeeld ontstaan door:

* Programmeer fout(en) in de code van de website.
* Extensiens, plugins, thema's of componenten in applicaties als Joomla, Wordpress, Drupal etc.

Wanneer je hier vragen over hebt, kun je hier altijd een ticket over aanmaken of even kijken of er iemand aanwezig is op de online chat.