Stap 2 - Hosting plan aanmaken

Na het aanmaken van een klant wil je natuurlijk een hosting plan aanmaken. Je kan hosting plannen aanmaken en afstemmen op jouw wensen.
Zo hebben wij het duidelijk onderverdeelt in een 5 tal pakketten voor de doorsnee klant. Afhankelijk van hun wensen kunnen wij dit op die manier voor ze aanbieden.

Om te beginnen ga je eerst naar het account menu in het linker menu van het control panel. Hierna ga je naar het tabblad "Hosting Plans". Na dit te selecteren ga je naar Create Hosting Plan om dit aan te maken.

reseller hosting plan aanmaken

Hierna krijg je de optie om een naam hiervoor uit te zoeken. Maak hier een logische naam van.
Selecteer in de drop down je reseller pakket. Hier hebben wij het standaard resellerpakket van 100 GB als voorbeeld.

reseller hosting plan aanmaken

In het veld hieronder zie je een rits paarse opties. Dit is een belangrijke stap die je niet moet overhaasten. Neem hiervoor je tijd en bedenk wat je voor pakketten wilt.
Het is belangrijk om even aandachtig de individuele punten na te gaan en goed door te lezen in de overige bronnen in de kennisbank wat wat is.

Let op!  Let op!  Let op!
DNS altijd aanvinken.

reseller hosting plan aanmaken

In de overige instellingen kan je de keuzes maken die je zelf wilt.

reseller hosting plan aanmaken

Het aantal statistieken sites wat aangemaakt kan worden. Dit is van smartertools, heeft verder niets te maken met andere analytics opties.

reseller hosting plan aanmaken

Het grootste onderdeel wat je tegen zult komen is Web Sites. Hier zitten de meeste opties bij waar je even goed moet opletten.

reseller hosting plan aanmaken

De MySQL databases, die zijn nodig voor vrijwel elke website hier hoeft geen limiet op gezet te worden.

reseller hosting plan aanmaken