HTTP 500 - Internal Server Error

De foutmelding HTTP 500 - Internal Server Error is 99% van de gevallen een programmeerfout op de website / in de code.

Dit is een algemene melding en hier zit geen verdere informatie in verwerkt, in internet explorer staat dit namelijk standaard uit. je dient dit dus aan te zetten binnen jouw browser.

Door de volgende instelling aan te passen en te activeren los je dit op:

Tools --> Internet Options /
Tandwiel --> Internet Opties:
500 foutmelding oplossen voor webhosting 1

500 foutmelding oplossen voor webhosting 2

Tabblad: Advanced / Geavanceerd

500 foutmelding oplossen voor webhosting 3

Onder Browsing/ Webpagina's bekijken, zet het volgende vinkje uit:

Show friendly HTTP error messages / Gebruiksvriendelijke HTTP-foutberichten weergeven

500 foutmelding oplossen voor webhosting 4

Daarna kun je klikken op Toepassen en OK. Als je nu teruggaat naar jouw website met de fout erin zul je hier de daadwerkelijke fout zien in het browserscherm.
Het kan zijn dat je in de website nog de uitgebreide foutmeldingen ook nog een keer moet afdwingen. In de kennisbank staat hier bijvoorbeeld hoe dit moet in een Wordpress site.