HTTP 500 - Internal Server Error

De foutmelding HTTP 500 - Internal Server Error is 99% van de gevallen een programmeerfout op de website / in de code.

Dit is een algemene melding en hier zit geen verdere informatie in verwerkt, in internet explorer staat dit namelijk standaard uit. U dient dit dus aan te zetten binnen uw browser.

Door de volgende instelling aan te passen en te activeren lost u dit op:

Tools --> Internet Options /
Tandwiel --> Internet Opties :
500 foutmelding oplossen voor webhosting 1

500 foutmelding oplossen voor webhosting 2

Tabblad: Advanced / Geavanceerd

500 foutmelding oplossen voor webhosting 3

Onder Browsing/ Webpagina's bekijken, zet het volgende vinkje uit:

Show friendly HTTP error messages / Gebruiksvriendelijke HTTP-foutberichten weergeven

500 foutmelding oplossen voor webhosting 4

Daarna kunt u klikken op Toepassen en OK. Als u nu teruggaat naar uw website met de fout erin zult u hier de daadwerkelijke fout zien in het browserscherm.
Het kan zijn dat u in de website nog de uitgebreide foutmeldingen ook nog een keer moet afdwingen. In de kennisbank staat hier bijvoorbeeld hoe dit moet in een Wordpress site.