IP adres blokkeren

Een IP adres blokkeren kan door een aanvulling te maken aan het web.config bestand. Let op, dit werkt niet via de htaccess.
Op deze wijze kan je bijvoorbeeld spammers blokkeren of ongewenste bezoekers. Onthoud dat dit vaak maar een tijdelijke oplossing is aangezien een IP adres zo gewijzigd kan worden.

Iedereen toestaan behalve het ip adres wat we vermelden. Tweede optie is iedereen blokkereren behalve jouw gekozen IP.
<security>
   <ipSecurity allowUnlisted="true">
       <clear/>
       <add ipAddress="83.123.12.15"/>
       <add ipAddress="83.123.12.0" subnetMask="255.255.255.0"/>
       <add ipAddress="83.123.0.0" subnetMask="255.255.0.0"/>
       <add ipAddress="83.0.0.0" subnetMask="255.0.0.0"/>
   </ipSecurity>
</security>

Optie 2:

<security>
    <ipSecurity allowUnlisted="false">
        <clear/>
        <add ipAddress="127.0.0.1" allowed="true"/>
        <add ipAddress="85.122.56.45" allowed="true"/>
        <add ipAddress="85.545.545.0" subnetMask="255.255.255.0" allowed="true"/>
        <add ipAddress="85.116.0.0" subnetMask="255.255.0.0" allowed="true"/>
        <add ipAddress="85.0.0.0" subnetMask="255.0.0.0" allowed="true"/>
    </ipSecurity>
</security>