MyBB installeren

Wanneer je een MyBB installatie wilt uitvoeren dan kun je dit artikel opvolgen. MyBB wordt ondersteund op de webhosting van MijnHostingPartner.nl

Wat je nodig hebt voor de installatie:
  1. Een lege MySQL database en gebruiker.
  2. Een FTP account en Filezilla.
  3. Het installatie bestand van de site.

Eerst stap is de zip uitpakken op de lokale PC. Hierna upload je de inhoud van de map "upload" naar de wwwroot. Indien nog nodig verwijder je de default.htm van ons.
Het installatie scherm komt nu tevoorschijn wanneer je naar het domein naam gaat in de browser.

Stap 1:

Mybb installatie webhosting MijnHostingPartner.nl

Stap 2:

Mybb installatie webhosting MijnHostingPartner.nl

Stap 3:
Je ziet de volgende foutmeldingen verschijnen, dit heeft met de schrijfrechten te maken. Je kunt de schrijfrechten activeren op de wwwroot van de installatie. Hierna kun je de pagina laten verversen.
* Noot: Haal de schrijfrechten na de installatie er wel weer af. Dit in verband met de beveiliging van jouw website.
Mybb installatie webhosting MijnHostingPartner.nl

Stap 4:

Mybb installatie webhosting MijnHostingPartner.nl

Stap 5:
In dit scherm dien jij je database gegevens in te voeren. Wanneer je dit niet lukt dan kun je op de volgende link uw gegevens testen:
http://mysqlwebadmin.nl/

Let ook goed op welke host je in dient te voeren. Dit is te controleren op de volgende link.

Mybb installatie webhosting MijnHostingPartner.nl

Stap 6:
Installatie start nu. De volgende schermen kun je doorklikken:

Mybb installatie webhosting MijnHostingPartner.nl

Mybb installatie webhosting MijnHostingPartner.nl

Mybb installatie webhosting MijnHostingPartner.nl

Stap 7:
In het volgende scherm voer je de instellingen naar wens aan. Hier voer je ook een algemeen email adres in.
Mybb installatie webhosting MijnHostingPartner.nl

Stap 8:
Maak een admin account aan voor jezelf:
Mybb installatie webhosting MijnHostingPartner.nl

Stap 9:
De installatie is nu afgerond en je kunt nu gebruikmaken van jouw MyBB forum.

Mybb installatie webhosting MijnHostingPartner.nl

Of je kunt hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.

keywords: install mybb installatie installeren hoe my bb