SSL activeren op je website

In dit artikel wordt uitgelegd hoe een SSL certificaat te installeren is op de CMS zoals Wordpress en Joomla. Voor de algemene informatie over SSL certificaten kan je  hier kijken.

Wordpress

Wordpress kan met een plugin worden omgezet naar SSL, dit kan met de plugin Really simpel SSL. Op te zoeken in de plugin manager, of op de volgende link te downloaden.
De instructies zijn hierna van de plugin op te volgen, maak altijd eerst een backup van je bestanden in het control panel. Dit kan op de volgende wijze.
Na installatie is het een kwestie van de optie SSL aanzetten.

Hierna dien je op de wordpress pagina het welbekende groene slotje te zien in de browserbalk. (Afhankelijk van het gekozen certificaat) De informatie van het certificaat is na te gaan door op het balkje / icoontje voor de URL te klikken. Hier is dit verder na te controleren.

ssl certificaat installeren hosting 1

Joomla

Om je SSL certificaat te installeren op de Joomla site dien je het volgende uit te voeren.

- Maak een backup van de Joomla site op de volgende manier:
https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/766/kan-ik-een-backup-maken.html

Hierna maak je het SSL certificaat actief.
Dit doe je door naar de admin omgeving te gaan van de site en de volgende stappen uit te voeren:

ssl certificaat installeren hosting 2

Hierna selecteer je het tabblad "Server" en stel je het SSL certificaat in:

ssl certificaat installeren hosting 3

Hier selecteer je in vrijwel alle gevallen "Entire site" Hierna is het SSL certificaat geactiveerd.

Troubleshooting: In een enkel geval kan er een oneindige "loop" ontstaan na het wijzigen van http naar https hierna is de website niet bereikbaar, dit is op te lossen op de volgende manier:

Open het volgende bestand: wwwroot/libraries/joomla/uri/uri.php

CTRL + F in het bestand naar de volgende regel:  "// Determine if the request was over SSL (HTTPS)."

Verander : $https = '://'; naar $https = 's://';

Hierna wordt SSL geforceerd.

Anders

Indien je geen gebruik maakt van de bovenste twee manieren dan kan je SSL forceren op de site doormiddel van een web.config bestand. Dit bestand staat standaard in de wwwroot map.

Het bestand vul je met:

<rewrite>
      <rules>
<rule name="Redirect to HTTPS" stopProcessing="true">
  <match url="(.*)" />
  <conditions>
    <add input="{HTTP_HOST}" pattern="^mijnhostingpartner\.nl$" negate="true" />
    <add input="{HTTPS}" pattern="OFF" ignoreCase="true" />
  </conditions>
  <action type="Redirect" url="http://mijnhostingpartner.nl/{R:1}" />
</rule>
<rule name="Redirect to WWW" stopProcessing="true">
  <match url=".*" />
  <conditions logicalGrouping="MatchAny">
    <add input="{HTTP_HOST}" pattern="^mijnhostingpartner\.nl$" />
  </conditions>
  <action type="Redirect" url="https://www.mijnhostingpartner.nl/{R:0}" redirectType="Permanent" />
</rule>
    </rules>
</rewrite>

Hier vervang je MijnHostingPartner.nl met het domeinnaam.

Hierna loopt de site via SSL

Mocht je nog verder vragen hebben dan kan je altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.