Verschil tussen een Email account en Alias

In dit artikel wordt uitgelegd wat het verschil is tussen een mail alias en een email account.

Een email account heeft alle functies om mail te verzenden en te ontvangen. je kunt dit account bijvoorbeeld gebruiken in de webmail van mijnhostingpartner.nl en in een email client zoals Outlook of Thunderbird.
Wanneer je een email verzend of ontvangt dan zal dit altijd binnen het email account in te lezen/ te beantwoorden.

Een email alias heeft als functie om een extra email adres toe te voegen zonder een compleet andere email box aan te maken. Alle emails die naar het alias adres worden verstuurd komen ook binnen op het geselecteerde email adres.

Als voorbeeld, we hebben het email account/ adres  send@mijntestpartner.nl waar we alles mee regelenen van de website mijntestpartner.nl. Wanneer we een ander email adres hierbij willen hebben voor bijvoorbeeld een formulier. Dan kan er een alias worden aangemaakt worden hiervoor.
We noemen het email adres form@mijntestpartner.nl en stellen dit in als een alias voor send@mijntestpartner.nl
Vershil tussen email account en email alias

Op die manier wordt enig bericht dat naar form@mijntestpartner.nl netjes doorgestuurd naar send@.

We hopen dat het verschil tussen een email account en een email alias nu duidelijker is.

Mocht u nog verder vragen hebben dan kunt u altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.