PHP mailer voorbeeld - Webwinkel Pro

Om in PHP mail te kunnen gebruiken is er net zoals bij outlook authenticated smtp vereist. Om dit voor elkaar te krijgen moet je wat meer code gebruiken dan gewoonlijk. Wij hebben deze code voor je in een bestand gestopt waardoor je in plaats van de mail functie nu mailTo functie kunt gebruiken. Verder werkt dit hetzelfde.

Om deze functie te kunnen gebruiken heb je een emailadres nodig die je aan kunt maken via het control panel. Onthoud het wachtwoord wat je erbij aanmaakt, deze heb je ook nodig. Meer informatie hierover vind je hier: http://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/98/Hoe-maak-ik-een-email-adres-aan.html

De code kun je vinden onder de volgende link:
http://phpmailer.worxware.com/index.php?pg=examplebsmtp

Deze code gebruik je als volgt:

Upload de map mailer naar de wwwroot van jouw domein.

Voeg vervolgens de volgende code bovenin de php code waarvandaan gemailed moet worden:

$user = "voorbeeld@mijnhostingpartner.nl"; // Vul hier uw eigen adres in
$pass = "voorbeeld"; // En hier het wachtwoord dat erbij hoort
include("mailer/mhpMail.php"); /* Als het php bestand niet in de wwwroot zit maar 1 niveau dieper voer er dan een / voor toe: "/mailer/mhpMail.php" */
?>

Vervolgens moet de mailfunctie in het php bestand aangepast worden naar mailTo. Verder kan deze op dezelfde manier gebruikt worden.

Wat betreft webwinkel pro zijn er een aantal bestanden die gewijzigd moeten worden:

index.php
formm.class.php
newsletter.class.php
pwishlist.class.php
simplewishlist.class.php

Laten we beginnen met de index.php. Hier vind je vrij aan het begin de volgende 2 regels:

ini_set('display_errors',0);
error_reporting(0);

Hier direct onder dienen de volgende lijnen toegevoegd te worden. Pas ze aan zoals eerder in dit artikel beschreven is.

$user = "voorbeeld@mijnhostingpartner.nl";
$pass = "voorbeeld";
include(
"mailer/mhpMail.php");

De bovenstaande lijnen moeten ook bovenaan in het bestand asinum.php toegevoegd worden.

Hierna moeten de 2 mail functies binnen het bestand index.php gewijzigd te worden naar mailTo. Deze zijn ongeveer te vinden op lijn 684, dit kan wat verschillen, maar ze zien er als volgt uit.
mail($customeremail,$thesubject,$mail,$headers . $headerscustomer);
mail($shopowneremail,$thesubject,$mail,$headers . $headersowner);

Dit moet dus worden:
mailTo($customeremail,$thesubject,$mail,$headers . $headerscustomer);
mailTo($shopowneremail,$thesubject,$mail,$headers . $headersowner);

Verder vind je op regel 977 de volgende regel:

mail($userdata['email'],$thesubject,$mail,$headers);

Dat wordt dan:

mailTo($userdata['email'],$thesubject,$mail,$headers);

In de overige bestanden moet hetzelfde gebeuren. De functies zijn per bestand te vinden op de volgende lijnen (dit kan dus wat verschillen, maar zal er niet veel naast zitten)

Bestand framework/formm.class.php:
lijn: 42

Bestand framework/newsletter.class.php:
lijn: 51

Bestand framework/pwishlist.class.php
lijn: 104

Bestand framework/simplewishlist.class.php
lijn: 185

Dit waren de bestanden die gewijzigd moeten worden. Wanneer dit gebeurd is moet het verzenden van mail naar behoren werken.

keywords: SEOshop seoshop seo shop block sender SMTP AUTH  550  smtp mailer voorbeeld phpmailer php mail