08-02-2019 Update Storing 17:00

 

Sinds de laatste update is er met betrekking tot het decrypten van de ransomware weinig tot geen nieuwe status bekend. Alle betrokken partijen die hier mee bezig zijn geven aan dat het om een hele agressieve en complexe variant gaat. Hierdoor duurt het decrypten langer dan verwacht en wordt nu zelfs aangegeven dat het ook nog wel een behoorlijke tijd kan duren. Voor de getroffen klanten is dit natuurlijk geen goed nieuws en is ons advies dan ook om opnieuw te beginnen. Eventuele oude data kan dan gemigreerd worden met de nieuwe data op het moment dat de servers vrijgegeven worden. Wij willen deze klanten uiteraard graag helpen om weer op de rit te komen. Wij verzoeken klanten hiervoor een ticket aan te maken. 

 

Indien er lokaal een backup is dan is dit de snelste manier om de website weer in de lucht te krijgen. Indien die er echt niet is dan heb je in dit stadium, naast wachten tot de betreffende servers weer online komen, de volgende opties:

 

  • Een doorverwijzing naar een andere pagina (Facebook?)
  • Een tijdelijke pagina plaatsen (Under constructie?)
  • Nieuwe website bouwen/plaatsen

 

Indien je wil dat we een extra database set voor je aanmaken zodat je weer opnieuw kunt beginnen met een schone database vernemen we dat graag. De oude database blijft uiteraard in tact en zal weer beschikbaar zijn zodra de getroffen servers zijn vrijgegeven. Laat ons even weten wat we voor je kunnen betekenen.

 

Verder hebben wee begrepen dat bepaalde klanten graag even telefonisch contact zouden willen. Dat is op zich geen probleem maar we verzoeken klanten dit via het ticketsysteem kenbaar te maken. Friday, February 8, 2019

« Terug