30 Jaar internet

30 Jaar internet

30 Jaar internetIllustratie door Webdesign

30 Jaar internet in Nederland

17 november 1988 is de geboortedatum van Internet in Nederland, het is dus deze maand 30 jaar geleden dat internet een begrip werd. Maar hoe zagen de eerste dagen eruit?

Een eerste email werd verzonden op die datum met een rechtstreekse verbinding naar Amerika over de trans Atlantische verbinding. Dit was tussen de internet pionieren Teus Hagen en zijn Amerikaanse collega Steve Pemberton. Hiervoor was email verkeer ook al mogelijk maar nog niet via de directe verbinding die we nu kennen en voor rekening nemen. Met onze email hosting van MijnHostingPartner.nl kan je namelijk gelijk met SmarterMail een email sturen naar alle uithoeken van de wereld in milliseconden.

Hiervoor werd nog een store en forward systeem gebruikt met behulp van het CWI (Centrum Wiskunde en informatica in Amsterdam). Op een aantal tijden per dag werden mails dan verzonden naar een server in Amerika. En vanuit daaruit uiteindelijk doorgestuurd naar de geadresseerde. Dus niet zoals de directe verbinding die we vandaag kennen.

Begin jaren negentig realiseerde Steve Pemberton dat hij onderdeel uitmaakte van een grote stap toen hij in New York een webadres zag op een billboard. Iets wat je eigenlijk vandaag niet meer weg kan denken.

.nl Pionier Piet Beertema

edereen die een .nl domein vast heeft gelegd bij MijnHostingPartner.nl is vast bekend met de bovenliggende Registrar het SIDN. Dit is de partij die alle .NL domeinnamen beheerd. Piet Beertema was sinds 25 april 1986 beheerder van alle .nl domeinnamen. Op 31 januari 1996 richtte hij samen met Boudewijn Nederkoorn en Ted Lindgreen het SIDN op. Waarna hij lid werd van het bestuur.

Het overgrote deel van nieuwe domeinregistraties in Nederland is voor een .nl domeinnaam. En er zijn op datum van schrijven 5835137 actieve .nl domeinnamen.

Wanneer je op zoek bent naar jouw thuis voor een nieuw .nl domeinnaam dan kan je natuurlijk bij MijnHostingPartner.nl terecht. Tegen een zeer scherpe actie prijs van 2,50 ex btw heb je al een nieuwe .nl domeinnaam. En voor hosting kan je tevens met een zeer scherpe prijs jouw WordPress hosting hosten of ASP.NET hosting. Aangezien wij Windows IIS draaien zijn wij veelzijdig voor jouw nieuwe project. Maak gebruik van ASP.NET Core hosting en Managed WordPress hosting voor de laatste technologie en snelheid.


Inspiraties voor deze blog: 

https://eenvandaag.avrotros.nl/binnenland/item/30-jaar-internet-in-nederland/

https://www.sidn.nl/a/over-sidn/piet-beertema