Bedrijf gestart, website nodig ?

Wil je een bedrijf starten? En heb je daarvoor een website nodig? Als je nog nooit eerder een website hebt gemaakt, dan kan het allemaal zeer verwarrend lijken. Wat is hosting? Waar moet je een domeinnaam kopen? Welke extra’s heb je nodig? Hoe werkt SEO? En allemaal andere vragen waar je wellicht het antwoord niet exact op weet.

Gelukkig is het opzetten van een website zelf eigenlijk heel simpel. Er zijn wel een aantal fundamentele stappen die belangrijk zijn om te doorlopen. Uiteraard zijn er ook talloze extra functies en zaken die je kunt toevoegen – maar ervaring heeft geleerd dat als je de basis onder de knie hebt, je dit later altijd zelf nog erbij kunt doen.

Maar hoe zit de basis in elkaar? Hier zijn de 3 fundamentele stappen om een nieuwe website voor jouw bedrijf op te zetten

Website voor jouw bedrijf – welke stappen moet je doorlopen?

Stap 1 Wat wil je precies? Het is belangrijk om voordat je begint duidelijkheid te krijgen over wat je precies voor website wilt. Er zit namelijk een wereld van verschil tussen een simpele website waarop je alleen nieuwe berichten (via bijvoorbeeld een blog) aan je klanten wilt laten zien en een e-commerce website waarop klanten aankopen kunnen doen.Vraag je dus vooraf goed af wat voor website je wilt. Tip: neem een kijkje op een aantal websites van concurrenten (of niet gerelateerde bedrijven) en maak aantekeningen welke websites je als voorbeeld zou willen nemen.

Stap 2 Hosting + domeinnaam: wanneer je weet wat voor soort website je wilt opzetten, is de volgende stap om hosting en een domeinnaam te regelen. Bij MijnHostingPartner.nl hebben wij dit gemakkelijk in een totaalpakket geleverd. Je krijgt dus hosting (normaal of SSD) en een domeinnaam in één. Dit maakt het beheer erg gemakkelijk voor je en hoef je niet bij verschillende aanbieders alles apart te regelen.

Stap 3 Content en invulling – wanneer je een pakkende domeinnaam heeft gevonden en deze gehost is, is het tijd om de invulling van de website aan te pakken. Wat dit precies inhoudt, is uiteraard afhankelijk van wat voor soort website je hebt, maar er zijn veel online resources aanwezig die je hierbij kunnen helpen. Of je gaat zelf op zoek naar freelance tekstschrijvers of programmeurs.

Heb je hulp nodig? Neem dan contact op met MijnHostingPartner.nl!

Wij hopen dat je met het voorgeschreven stappenplan zelf je website voor jouw bedrijf op zult kunnen starten. Mocht je echter bij een van de stappen een vraag hebben, dan kan je uiteraard contact met ons opnemen. Stel je vraag via de chat rechts onderin op onze website, en wij helpen je zo snel mogelijk verder.

En als je alles begrijpt en klaar bent om voor hosting te kiezen. Dan kan je naar onze homepagina gaan om daar het complete aanbod van onze verschillende hostingpakketten te bekijken!