Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Wat is een Content Management Systeem

Wat is een Content Management Systeem
MijnHostingPartner

Wat is een Content Management Systeem

Een CMS of Content Management Systeem is een stuk software wat het mogelijk maakt om content of de inhoud van jouw website te beheren op een gemakkelijk wijze. Wat kun je er nog meer precies mee? En welke soorten Content Management Systemen zijn er? Dit behandelen we in deze blog post.

Met een Content Management Systeem maak je het voor jezelf mogelijk om snel een website pagina of aparte post snel te maken en op een gemakkelijke wijze. Afhankelijk van het Content Management Systeem is het een kwestie van op een visuele wijze de content te schrijven. Zoals je wellicht in Microsoft Word al eerder hebt gedaan kan je een bericht maken en online bewerken. En vervolgens met een enkele druk op de knop live te zetten. Dit geeft je de kans om de focus te leggen op het doorontwikkelen van de inhoud van jouw website. En niet de focus te leggen op het ontwikkelen van de website aan de hand van coderen. Coderen kost voor vele gebruikers meer tijd en een steile leercurve zonder veel grote voordelen. 

Hoe maak je dan een website? 

Het maken van een website is met een Content Management Systeem een fluitje van een cent. Het is inderdaad nog steeds raadzaam om wel wat van de onderliggende principes te begrijpen. Maar ook jij kan met gemak een website maken. Met veel Content Management Systemen kan je gemakkelijk en vooral visueel werken. Net zoals met je besturingssysteem voor je computer heb je een grafische omgeving waarin je alle acties kunt configureren. Dit is voornamelijk gemakkelijk met het instellen van bijvoorbeeld een extra plugin die het mogelijk maakt om een extra functie toe te voegen. Of even een thema te installeren die de complete uitstraling van jouw website omgooit. 

Met de bekende Content Management Systemen zoals WordPress, Joomla, Drupal, Umbraco en ga zo maar door is er vooral ook een hoop informatie beschikbaar niet alleen bij ons in onze kennisbank. Maar ook op andere bronnen online. Zo kan je video cursussen volgen op sites zoals YouTube. Antwoorden vinden op diverse forums en Stackoverflow en ga zo maar door. Het is knap werk als jouw probleem nog nooit eerder is voorgekomen. Met tienduizenden gebruikers zijn namelijk vrijwel elke problemen wel eens een keer voorgekomen. Je staat er dan niet alleen voor. 

Hoe werkt de installatie van een CMS? 

Het maken van een website met een Content Management Systeem begint met het installeren van een Content Management Systeem. Dit kan bij MijnHostingPartner.nl op een simpele wijze via onze Web App gallery in het control panel. Voer een aantal waardes in en klik op installeren. Dat is alles wat nodig is om een Content Management Systeem te installeren. Vrijwel elk populair Content Management Systeem is te vinden in onze Web App Gallery om gemakkelijk te installeren. Na de installatie kom je terecht in jouw eigen website, waar alle verdere werkzaamheden zijn toe te passen. Zoals hoe je website eruit gaat zien, waar je precies je logo wilt hebben. Etc. 

Zaken als het opzetten van de Database voor het bewaren van de data van de website, en de nodige gebruikersaccounts worden dan automatisch al aangemaakt. Dit is natuurlijk erg makkelijk als je net begint aan jouw eerste website. 

Een post of pagina schrijven en publiceren

Een post of pagina schrijven en publiceren in een Content Management Systeem is gemakkelijk en snel. Typ direct in wat voor content je wilt publiceren, style het met H1 en H tags en voeg nog een tabel in. Zo uit het Content Management Systeem. Hierna is het een kwestie van de post publiceren met een knop om zo de pagina of post live te hebben staan. Een goed content management systeem heeft ook het nodige op de achtergrond ingericht om dit ook goed te kunnen laten vinden door zoekmachines zoals Google, Bing of DuckDuckGo. Verder is het aan jou om een logische indeling te maken voor zowel de pagina’s en de berichten. Doe dit aan de hand van categorieën en subpagina’s die op een logische wijze in elkaar steken. Let er ook op dat URL’s niet te lang worden of onduidelijk. Niet alleen voor zoekmachines is dit belangrijk. Maar ook voor de gebruiksvriendelijk van je bezoekers aan de website. 

Voor elke website, blog, portfolio of bedrijfswebsite

Met WordPress, Umbraco en de andere Content Management Systemen kan je voor elke gewenste website een mooi resultaat neerzetten. Ook zijn er Content Management Systemen waar het mogelijk is om de focus te leggen op bijvoorbeeld een webshop. Een CMS zoals NopCommerce is hier speciaal voor gemaakt. WooCommerce is ook een populaire optie om van je WordPress website een webshop te maken. 

Een portfolio of bedrijfswebsite is wellicht nog wel het snelst om in elkaar te zetten met een Content Management Systeem. Dit is een kwestie van je werk showcasen, of dit nu een dienst is zoals Fotografie of de dienst die jouw bedrijf aanbiedt. Contact informatie met een formulier, en wellicht een blog waar je het laatste nieuws deelt over jouw diensten en verwante informatie. Verder geeft het je de mogelijkheid om met minimale investering een website op te zetten. Met een SSD hosting pakket kan je voor een scherpe prijs jaarlijks al onder de pannen zitten voor al jouw diensten die te maken hebben met het hosten van een website. 

Ga je voor een Umbraco website dan is een .NET Core hosting pakket de keuze, en wil je een WordPress website maar niet de onderhoud die hierbij komt kijken? Kijk dan ook eens naar onze Managed WordPress hosting pakketten. Hier regelen wij de technische zaken zoals het onderhoud voor je. 

Nog een vraag? Stel hem even via de online chat of maak een ticket aan.