Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Let's encrypt heeft de afgelopen 4 jaar meer dan 1 miljard gratis certificaten geleverd

Let's encrypt heeft de afgelopen 4 jaar meer dan 1 miljard gratis certificaten geleverd
MijnHostingPartner

Let's encrypt heeft de afgelopen 4 jaar meer dan 1 miljard gratis certificaten geleverd

De meeste mensen die bekend zijn met hosting zijn vast al wel bekend met let's encrypt certificaten.Dit zijn gratis SSL certificaten die je kan activeren voor je websites.
Zo is gebleken dat ze de afgelopen 4 jaar er meer dan 1 miljard gratis certificaten zijn geleverd.

Let's encrypt

Let's encrypt heeft het eerste certificaat geleverd in september 2015 en heeft een mijlpaal van 100 miljoen certificaten bereikt in juni 2017.Sinds vorig jaar levert let's encrypt meer dan 1 miljoen certificaten per dag.

Nu vraag je je misschien af hoe het komt dat let's encrypt zo populair is.Het is zo populair omdat het gratis is om te installeren en het is ook nog eens makkelijk om te installeren.

Zo heb je een let's encrypt certificaat bij MijnHostingPartner in een paar klikken geïnstalleerd.Je hoeft hiervoor alleen naar het control panel te gaan en vervolgens klik je op websites.

Hieronder kan je dan klikken op je eigen domein en vervolgens ga je naar het kopje SSL en druk je op de installatie knop van let's encrypt.Wanneer je dit gedaan hebt beschik je over een eigen let's encrypt certificaat op je hosting.

Nadelen

Omdat dit een gratis SSL certificaat is zitten hier ook nadelen aan verbonden.Een van deze nadelen is dat het heel makkelijk is om aan te vragen en dat hier alleen domein controle op zit.

Dit betekent dat zelfs kwaadwillende gebruikers dit aan kunnen vragen als ze dit willen.Als je dus gebruik maakt van een webshop is het dus af te raden om hier gebruik van te maken.

Wanneer je een eigen webshop hebt is het dan verder aan te raden om een DV SSL hiervoor aan te schaffen.Zo kunnen bezoekers ook direct zien dat het om een legitieme webshop gaat.

Een ander nadeel aan let's encrypt is dat het om de 3 maanden (90 dagen) vernieuwd moet worden, dit gebeurt echter wel automatisch.Betaalde varianten worden verder om het jaar vernieuwd en die worden door de leverancier vernieuwd.

Waarvoor kan ik let's encrypt het beste gebruiken?

Wellicht vraag je je nu af of let's encrypt wel ergens goed voor te gebruiken is.Gelukkig is het antwoord hierop ja, let's encrypt kan voor sommige websites wel zeker geschikt zijn.

Denk bijvoorbeeld aan een eigen blog, hiervoor is een let's encrypt certificaat een echte aanrader.Zo hou je namelijk de kosten van je blog laag en bied je mensen toch een mogelijkheid om over HTTPS te verbinden.

Mocht je hier verder nog vragen over hebben dan kan je natuurlijk altijd kijken of er een chat medewerker beschikbaar is.Indien niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket richting onze helpdesk aanmaken.